donderdag 28 maart 2024

Veldhovense kerken luiden vanavond 15 minuten

Veldhoven – Vanavond 18 maart vanaf 19 uur zullen in heel Nederland de kerkklokken een kwartier geluid worden. Ook de Veldhovense kerken doen hieraan mee. De Raad van Kerken in Nederland heeft hiertoe opgeroepen om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. Ook de twee woensdagen hierop volgend worden de klokken een kwartier geluid.

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moesten hun deuren sluiten.

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad van Kerken in Nederland opgeroepen om de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.