Daar zat muziek in…

Art4U heet ie, maar voor mij is en blijft het gewoon de Muziekschool. Het woord blijft is niet helemaal op zijn plaats, want dat hij gaat verdwijnen, staat wel zo goed als vast. Onze lokale politiekers doen het in de uitverkoop. Want zo noem ik de manier van besturen waarin wordt aangegeven hoe groot de bezuiniging moet zijn en de sector het zelf maar laten uitzoeken hoe men die centen bijeen moet sprokkelen. Niet “u vraagt, wij draaien”, maar “wij vragen, u draait!”

Een soort boekhoudkundige moord als resultante van korte-termijn-denken en kapitaalvernietiging van het ergste soort. Het stupide idee om het muziekonderwijs onder te brengen op de tweede etage van de bibliotheek is nog zo’n idee dat alleen kan worden verzonnen door bestuurders die te lang zitten en die liever zichzelf horen praten dan te luisteren naar muziek.

Natuurlijk moet het gebouw waarin de Muziekschool huist efficiënter worden gebruikt. Ruimten staan te lang ongebruikt, maar doe daar dan wat aan. In het gemeentehuis kun je op vrijdag ook een kanon afschieten en in de expositieruimte kijken alleen de kunstwerken naar elkaar, verder zie je er nooit iemand. Daar doen we toch ook niks aan….

Deze week leek het er even op dat er ergens een rekenfoutje is gemaakt en de verbouwing van de bibliotheek niet binnen de gestelde financiële kaders kon plaatsvinden, maar onder het motto “als jullie het voor ons uitzoeken dan kan ik rustig gaan slapen” doet de Veldhovense raad niet waarvoor wij ze wel hebben gekozen namelijk: besturen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald was de opmerking die hoop gaf op de terugkeer van het gezonde verstand. Maar nee, het gaat er naar uitzien dat wij de Muziekschool gaan inruilen voor nog een grotere supermarkt. Dan kan eindelijk de  Rabobank zijn pand verkopen, raakt de Post haar kantoor eindelijk kwijt en verkopen wij een deel van onze culturele ziel.

 

Plong