Een blauwe bril…

Ik zag hem onlangs nog op de nationale TV, onze eigen crime-fighter sluipend door de achterstandswijken van Brabant waar, zo werd gesteld, de criminaliteit en meer in het bijzonder de drugscriminaliteit, welig tierde.

Strak in het pak, blauwe bril en met het zwaard van Damocles in de hand, volstrekt onopvallend dus, liet onze burgervader weten de regionale plantjeskwekers, pillendraaiers en andere producenten van geestdodende middelen in de smiezen te hebben. In krachtige bewoordingen uitte hij zijn waarschuwingen aan het adres van hen die denken een loopje te kunnen nemen met de wet en hun zolder of die van een ander, volplempen met hennepplantjes en met droge ogen kunnen zeggen dat ze van niks weten.

Dan zijn ze bij Jack Mikkers aan het verkeerde adres en in weerwil van alle sympathie die er zo onderhand lijkt te gaan ontstaan voor deze illegale activiteiten, heeft hij mijn volledige steun, ook al heeft hij daar niet veel aan.

Mikkers is ook in Veldhoven verantwoordelijk voor de openbare orde en de veiligheid. Mikkers waakt als wij slapen en wij slapen goed. Zeker na een aantal sessies bij slaapcentrum Kempenhaeghe in Heeze waar eenieder (of de ziektekostenverzekering) fors in de buidel moet tasten voor een uit de hand gelopen pyamafeestje. Maar het schijnt te helpen en gelukkig houdt Mikkers ook daar een oogje in het zeil; tegen een stevige vergoeding, dat dan weer wel. Maar was er vroeger een platte pet die ons allemaal paste en hebt u die nog aan de kapstok hangen, dan kan die de container van het Vekemansfonds in, want vanaf nu is de blauwe bril het symbool in de strijd tegen de misdaad. Met dank aan onze burgemeester!

Een fijn carnaval toegewenst.

Plong