Meneer pastoor/burgemeester

Ik weet dat ik vele schaatsliefhebbers tegen me in het harnas jaag, maar ik heb een bloedhekel aan de winter. We hijsen ons in thermo-ondergoed, dikke truien en gewatteerde jassen, trekken handschoenen aan, zetten een gesponsorde muts op het hoofd en zoeken bijna gelijktijdig in de vakantiespecials naar een plek-to-go onder de zon. Maar dat is pas over een paar maanden. Intussen staan we ’s morgens eerst onszelf en daarna de autoruiten te krabben, laat de accu ons in de steek en gaan we vervolgens in de file glijdend naar ons werk of anderszins. Nee, wat mij betreft kunnen de maanden december, januari en februari van de kalender worden verwijderd. Ik duik onder de dekens en kom pas weer tevoorschijn als de zomertijd aanstaande is.

En voor die duik onder de dekens krijgen we onverwacht de volledige support van onze burgemeester. Toedekken is er nog net niet bij, maar hij gaat ver, heel ver…. Waarom? Hij komt er nog ongeveer 250 tekort, 250 nieuwe Veldhovenaren om eind 2017  het voor hem magische getal van 45.000 te bereiken. Het zal waarschijnlijk wel weer iets met zijn salarisschaal te maken hebben, want om een herindeling te voorkomen lijkt mij het aantal nog steeds aan de zeer lage kant.

En dus riep de burgemeester in zijn nieuwjaarstoespraak de Veldhovenaren op spoorslags aan het werk te gaan of eigenlijk niet aan het werk te gaan en onder de dekens te duiken en dat is in deze periode van het jaar niet tegen dovemans oren gezegd.

Merkwaardig toch. Enkele decennia geleden was het nog meneer pastoor die vanaf de preekstoel het volk maande of desnoods eigenhandig de hand aan de ploeg sloeg en op huisbezoek ging om de bezetting aan misdienaars en koorknapen op peil te houden. Een soort “functioneringsgesprekken” zouden we dat vandaag de dag noemen. Maar waar de pastoor het speelveld heeft verlaten, heeft burgemeester Mikkers de aanvoerdersband overgenomen. Ongeveer 250 is de doelstelling. Mocht blijken dat u met uw vrijwillige bijdrage hebt gezorgd voor de 45000-ste Veldhovenaar dan wacht u ongetwijfeld een stevige bonus. Aan de slag dus en snel ook!

 

Plong