De (nieuwe) kleren van de kiezer…

In ons onvolprezen Veldhovens Weekblad van vorige week werd ik verrast door een artikel waarin de gemeentelijke coalitiepartijen de in de afgelopen periode behaalde resultaten van het gevoerde beleid aan het volk presenteerden.

Nu is het meestal zo dat je je verdiensten pas publiekelijk gaat uitventen als je tot de conclusie komt dat het anderen niet is opgevallen. Je kunt je de kosten immers besparen als iedereen al wel op de hoogte is. En misschien wringt hier de schoen, want om nou te zegen dat de afgelopen 2 jaar de politiek zich nadrukkelijk heeft gemanifesteerd met nieuwe plannen, grootste innovatieve projecten of baanbrekende initiatieven. Nou, nee……de hand blijft op de knip.

Natuurlijk, financieel gezien was en is het een barre tijd, maar de manier waarop VSA-prominent Nicole Ramaekers probeert de gemeentelijke schatkist te spekken of de gaten daarin te dichten zo u wilt, is wel heel bijzonder. De afvalstoffenheffing moet naar nul en daarvoor schuwt de voormalige hovenier geen enkel middel.

Nu wordt het Pastoor Vekemans Fonds de nek omgedraaid; het fonds dat al vele jaren gebruikte kleding inzamelt en daarmee -met vergunning van de gemeente- geld inzamelt voor kinderen in India. Oude kleren van de kiezer, te gelde gemaakt ten behoeve van onderwijs voor kinderen in India, achteroverdrukken voor het oplossen van een gemeentelijk tekort. Het moet niet gekker worden. Zou ze nu ook het oog laten vallen op de oud-papierophalers, de wereldwinkel, de winterviolen van de harmonie, de potgrond van de carnavalsvereniging, de oliebollen van de scouting ….?

In de raadsvergadering veegde de wethouder haar straatje schoon, schoof de verantwoordelijkheid door naar de gemeenteraad, die de hete aardappel niet verteerde, niet voor maar wel een beetje tegen was en zoals gebruikelijk braaf achter de wethouder aan sukkelde. De hand blijft op de knip, zo schrijven de gezamenlijke coalitiepartijen. Zeg maar gerust IN de knip, maar wel in die van een ander!

Voorlopig gaan mijn oude broeken in de grijze kliko en mag Nicole ze er zelf uitvissen. Dat zal wel teveel gevraagd zijn, denk ik…

Plong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *