Regeren is ook vooruitzien

Terwijl in den Haag en omstreken naarstig wordt gezocht naar omschrijvingen om geschonden of nog te schenden verkiezingsbeloften goed te praten, is in de Veldhovense dreven de zoektocht naar een nieuwe wethouder volop gaande. Dat dacht ik tenminste, want in de beruchte wandelgangen bleef het lang oorverdovend stil.

Het is ook niet gemakkelijk voor het VSA. Van een lokale partij mag je verwachten dat de nieuwe wethouder ook uit Veldhoven gaat komen en dat maakt de spoeling misschien wel erg dun, zeker nu volgend jaar nieuwe verkiezingen op de agenda staan en het maar de vraag is of de reserve-wethouder langer dan een jaar het eerbiedwaardige college van Veldhoven mag completeren. Dat is best een lastige afweging.

Tot vorige week mijn oog viel op een kleine advertentie in ons Veldhovens Weekblad waarin kandidaten voor de vacature Ramaekers werd gevraagd te solliciteren. Ik neem aan dat een zoektocht binnen de fractie of het ledenbestand niet tot resultaat heeft geleid. Het valt te prijzen dat  de huidige fractieleden hun knopen hebben geteld en tot de conclusie zijn gekomen dat zij in elk geval niet voldoende kwaliteit in huis hebben om de vacature op te vullen of niet in de markt willen zijn voor –mogelijk- een korte invalbeurt. Dat is enerzijds een compliment waard, maar het doet anderzijds de wenkbrauwen fronsen. Is het enkel een gebrek aan kwaliteit of ook aan loyaliteit? Het eindresultaat van de zoektocht zou wel eens kunnen zijn dat ‘een vreemdeling die verdwaald is’ voor een paar maanden een duur betaalde plek in het college gaat innemen.

Dat de grootste partij van Veldhoven niet in staat is (of zou zijn) de hen toekomende zetel in het college in te nemen zal door de VSA-stemmers niet in dank worden afgenomen. Welk argument daarvoor ook wordt aangedragen.

 

Plong