Yes, We Run!

De lucht is weer opgeklaard. Brievenbussen en prullenbakken zijn vervangen, hier en daar komen we nog wat vingers tekort, maar vooruit, 2017 is begonnen.

Hoewel de nieuwjaarsreceptie van de gemeente toegankelijk is voor iedereen was ook nu iedereen niet komen opdagen. Goed bedoeld natuurlijk, die uitnodiging van de burgemeester, maar zelfs met 2 gratis consumpties krijg je de echte kroegtijgers niet naar de Schalm voor een goed gesprek. Mensen van Veldhoven waren opgetrommeld om het thema van de bijeenkomst inhoud te geven. Meike de Jong, Nederlands snelst sprekende presentatrice, plakte de verschillende gesprekjes soepel aan elkaar.

Toegegeven, het was best leuk. Veldhovens ondernemer van het jaar Jan van Diessen gaf het volk een kijkje in de keuken en de enthousiaste en succesvolle initiatiefnemers van de Veldhoven Quiz gaven eerlijk toe er nooit aan te zijn begonnen als ze geweten hadden hoeveel werk ze zich op de hals hebben gehaald. En wist u dat we twee DJ’s van internationale allure binnen onze dorpsgrenzen hebben? De bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst nu wel…Maar goed dat de Schalm stevig staat ingeklemd tussen het gemeentehuis en de nieuwe bioscoop. Afgelopen weekend “stond” een van hen in Veghel. Het is dat de wind verkeerd stond anders had u het zeker gehoord.

Tenslotte deed “We Run” ook nog een duit in het zakje. Wie? vraagt u misschien.. WeRun is een project van een snelle jongen uit Eindhoven, geen Mens van Veldhoven dus, die het gebied Run 2000-4000 wil herinrichten. U kent dat wel, Brainport Avenue, landmarks, moodboards, zichtlocaties, vernieuwingsgebouwen, een slowlane en nog meer van die dingen, allemaal zaken waarvoor een ondertiteling nodig is en waarvoor je een prachtige presentatie kunt samenstellen met prachtige plaatjes. Ik ken de Engelse vertaling niet voor de woorden luchtfietserij en gebakken lucht, maar ik denk wel dat het project uiteindelijk zijn naam eer zal gaan aandoen. Yes, we run!!

Plong