vrijdag 26 april 2024

Gehavend UNA snel uitgebekerd

Nijkerk – De laatste jaren heeft UNA niets met de KNVB Beker, het enige toernooi waarmee nog echte prijzen gepakt kunnen worden. Vaak worden de Zeelstenaren er al vroeg in de knock-out fase uitgeknikkerd en afgelopen zaterdag bij Sparta Nijkerk gebeurde dat helaas opnieuw.

Zonder de geblesseerden Bart Tinus, Yannick Derix, Bob Groenendijk en Sjors Paridaans moest UNA aan het karwei beginnen. Ook Jelle Schijvenaars was niet van de partij en Niek van Boekel begon op de bank. Onder de lat stond derde doelman Jesper Maes en hij deed z’n best.

Sparta Nijkerk, dat via de nacompetitie promoveerde naar de Derde Divisie Zaterdag beschikt over een zeer fraai sportpark en wordt gesteund door tal van sponsors en 1500 leden. Sportief gezien zou de ploeg van trainer Eric Speelziek het in de competitie onder moeten doen voor een compleet fit team van Gerben Demin, maar in de beker ging het dus toch anders ….

In de stromende regen speelde zich op Sportpark De Ebbenhorst een zeker geen flitsende wedstrijd plaats. In de eerste helft oogde UNA nog beter dan de thuisploeg, die vooral verdedigend slordig opereerde. Dit resulteerde in de 32e minuut dan ook in de 0-1 voorsprong voor UNA: Thomas Horsten bediende Rob van Boekel op maat en die schoot de knikker achter doelman Thijs Jansen.

Na rust kwam de gelijkmaker via Maurice de Ruiter uit een hoekschop, maar vijf minuten later schoot Rob van Boekel zijn tweede treffer van de dag binnen: 1-2. Toen Jesse Buitenhuis in de 69e minuut de 2-2 aantekende leek het dat het op een verlenging aan zou komen. Dat werd echter het doorweekte publiek bespaard, want de lepe spits, Maurice de Ruiter, versierde een strafschop die hij zelf achter Jesper Maes schoot: 3-2. Het lijkt wel een traditie te worden want door deze nederlaag is UNA ook dit seizoen weer snel uitgebekerd.

32. R. van Boekel 0-1; 60. de Ruiter 1-1, 64. R. van Boekel 1-2, 69. Buitenhuis 2-2, 83. de Ruiter 3-2 (str)

UNA: Maes; Scheepers, Anpong (86. v. Herwijnen), v. Dijk, Horsten, R. v. Boekel (86. N. v. Boekel), Jagt, Verhoeven, Bogers, v.d. Gevel, Tielemans (45. Willems)
Sparta Nijkerk: Janssen; Groenewoudt, Al Haydar (80. d. Laat), Makizoldila, Diderik; Kruisheer, Buitenhuis, v. Groen (68. v.d. Wal); d. Ruiter, Heus (89. Oehlers), Plet