zaterdag 20 april 2024
Derix plukt de bal uit de lucht voordat Quick gevaarlijk wordt - Foto: Febi

5 Mei: Sinterklaas bij UNA

Zeelst – Op 5 mei viert heel Nederland Bevrijdingsdag, maar bij UNA leek het meer op Sinterklaasdag waarop de Zeelstenaren alles weg gaven. Voor de neutrale supporter waren er ook cadeaus in de vorm van zeven doelpunten. Drie voor UNA en vier voor Quick. Voor UNA betekende Bevrijdingsdag ook de bevrijding van zowat alle aspiraties op promotie en dat was weer: eigen schuld, dikke bult.

Terwijl UNA-10 op de platte kar door het dorp reed om het kampioenschap te vieren begon het vaandelteam van de geelzwarten aan het karwei tegen Quick, dat niets meer te winnen of te verliezen had. Voor UNA waren er nog kansen op promotie, maar dan moesten de drie punten wel in Zeelst gehouden worden. Vol goede moed begon het team van Jeroen van Bezouwen aan de wedstrijd en al na dertien minuten had het succes. Na een pass van Bassou schoot Nick Tielemans de bal achter keeper Jari Puister. Op het half uur leek UNA op rozen te zitten toen Mart v.d. Gevel de 2-0 op het scorebord zette. Doordrukken en een derde treffer zou het Haagse verzet getemperd hebben, maar na een klungelige situatie voor het doel van Yanick Derix rolde de bal via Marc Boshoff in het doel; 2-1 en het eerste cadeau.

Na rust probeerde UNA alsnog om de voorsprong uit te breiden, doch in de 61e minuut profiteerde Boshoff na een door scheidsrechter Vries niet waargenomen handsbal die daaraan vooraf ging: 2-2. Rob van Boekel kwam in de ploeg en drie minuten later deponeerde hij de 3-2 achter Puister. Het zag er weer beter uit voor de Zeelstenaren, maar niet voor lang, want Delano Asante zette zijn ploeg weer op 3-3 door een van richting veranderd schot.

Met één punt was UNA ook nu niet wijzer geworden, maar ook dat puntje werd niet behaald, want in de slotfase kopte Rachid Bouaouzan de Hanen naar 3-4. Bij de meeste tegenstanders staat UNA bekend als een fijne tegenstander, maar om op 5 mei al sinterklaascadeautjes uit te delen gaat toch te ver.

13. Tielemans 1-0, 30. v.d. Gevel 2-0, 36. Boshoff 2-1; 61. Boshoff 2-2, 64. R. v. Boekel 3-2, 75. Asante 3-3, 89. Bouaouzan 3-4

UNA: Derix; Sebregts, v. Dijk, Paridaans, Scheerlinck; Boulghalgh, v.d. Gevel (82. v. Herwijnen), Jagt; Boogers, Schijvenaars (61. R. v. Boekel), Tielemans
Quick: Puister; Ampong-Zweistra, Linnenbank, v. Hese, v. Zwieten-d. Blom,; d. Kruijf, Paardekooper (66. Asante), Bouaouzan; Boshoff (87. Lonzieme), v.d. Heijden, Tjin-Asjoe