donderdag 25 april 2024
Een van de 8 Paaseitjes die RKVVO de gasten voorschotelde. Deze pelde Lars Henkes uit - Foto: Willem Binnendijk

8 paaseieren in het doel van RKVVO

Oerle – Het had een mooie dag in Oerle kunnen worden. De zon scheen volop, het bier was koel en de ijsblokjes waren gereed. Niets stond een mooie voetbalmiddag in de weg. Maar het liep uit op een ontluistering voor de thuisploeg die maar liefst 8 doelpunten om de oren kreeg tegen de middenmoter uit Hilvarenbeek. Het vaandelteam van de Oerse 2e klasser leed daarmee de grootste thuisnederlaag sinds vele jaren.

Dat het zo’n afstraffing zou worden voor de thuisploeg was in het begin absoluut niet te verwachten. RKVVO speelde geen verkeerde 1e helft, waarin het zelfs meer kansen creëerde dan Hilvaria. Maar door het niet benutten van die kansen en enkele persoonlijke fouten liep RKVVO uiteindelijk achter de feiten aan. In de 2e helft sneed Hilvaria als een warm mes door het pakje boter heen, dat de defensie van de Oerlenaren voorstelde.

Na een aftastend begin was de eerste kans voor RKVVO. Een schot van Bart Braam strandt op de keeper die hiervoor ver uit zijn doel moest komen. In de rebound schiet Jordi Verhoeven langs de keeper af naar het lege doel, maar diens schot ging net naast. Eén minuut later is het aan de andere kant wèl raak. Een voorzet van Coen van Oirschot vanaf links wordt bij de eerste paal simpel binnen getikt door Joerie van Rijswijk, 0-1. RKVVO pakte het spel weer op wat in de 15e minuut leidde tot de gelijkmaker. Een hoekschop genomen door Bart Braam en 4 inlopende RKVVO-ers vanaf de 16 meter lijn: Luc Seegers kopte de bal onberispelijk binnen, 1-1.

De Oerlenaren kregen vervolgens nog verschillende kansen via o.a. Wesley van Reijen en Luuk Soetens. Zo werd een bal diep gespeeld door Thijs Offermeijer op Jordi Verhoeven, die gaf een tikje breed naar links waardoor Luuk Soetens alleen op de keeper kon afgaan met 2 verdedigers achter zich aan. Helaas voor Oers schoot Soetens de bal over. En als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel, maar daar gingen wel twee persoonlijke fouten van RKVVO-ers aan vooraf. Dat gebeurde in de 32e minuut toen Max de Kort vanaf links een voorzet gaf. RKVVO-doelman Sven van den Oever miste de bal volledig, waarna Joeri van Rijswijk dit cadeautje simpel kon verzilveren, 1-2.

Het werd zelfs nog erger toen Sjors van Baren enkele minuten later aan een aanvallende actie dacht, maar uitgleed op het veld. Hierdoor kreeg opnieuw Joeri van Rijswijk een paascadeautje dat hij met plezier in het Oerse doel deponeerde, 1-3, een zuivere hattrick! En om nog wat meer zout in de wonde te gooien: op slag van rust probeerde een RKVVO-er een bal tussen de benen Coen van Oirschot weg te tikken. Dat lukte maar mogelijk raakte hij daarbij ook licht de Hilvaria aanvaller, die zich heel gewiekst op de grond liet vallen. De scheidsrechter besliste tot ontsteltenis van RKVVO tot een strafschop die Van Oirschot hard en onhoudbaar in de hoek schoot.

In de 2e helft kreeg RKVVO al snel een kans om iets aan de forse achterstand te doen: Wesley van Reijen kon alleen op de keeper afgaan, maar schoot tegen de Hilvarenbeekse sluitpost. Aan de andere kant kreeg Joeri van Oirschot een opgelegde kans , maar ook hij schoot van dichtbij tegen keeper Sven van den Oever waarna de bal in de rebound voor een leeg doel toch werd overgeschoten door Sem Hendriks.

Daarna gebeurden er dingen die we dit seizoen zelden hebben gezien op sportpark Heikant. De minst gepasseerde verdediging in de 2e klasse stond in alle hevigheid te schutteren. In de 55e minuut kon een voorzet vanaf rechts simpel ingekopt worden door de in het strafschopgebied volledig vrijstaande Coen van Oirschot, 1-5. Nauwelijks vijf minuten later was het opnieuw Coen van Oirschot die op rechts de bal kreeg. De verdediging van RKVVO was nergens te bekennen toen hij via de punt van het strafschopgebied op het RKVVO-doel kon afgaan. De uitkomende Sven van den Oever verkleinde goed zijn doel, maar Van Oirschot schoot de bal slim in de verste hoek, 1-6.

En Hilvaria ging door, niet gehinderd door de RKVVO-verdediging. Een voorzet vanaf rechts was een makkelijke prooi voor invaller Lars Henkes, omdat die op de 16 door niemand gedekt werd.  De 1-7 lag er al weer in … Een minuut later schoot een RKVVO-verdediger in een rommelige situatie de bal via de paal van zijn eigen doel naast. Het vertrouwen was al lang weg in Oers, maar toch kreeg Jordi Verhoeven nog een fraaie kans. Hij kreeg de bal door het midden aangespeeld, maar op de 16-meter lijn schoot hij hard over. Het werd uiteindelijk in de laatste seconde ook nog eens 1-8. Een vrije trap wordt goed gekeerd door keeper Sven van den Oever, maar hij kreeg daarna geen hulp van zijn verdedigers. Alleen een Hilvaria-speler reageert weer en kan simpel scoren. Goed voor de statistieken maar niet voor het vertrouwen van RKVVO, dat vooral in de 2e helft volledig de weg kwijt was.

9. v. Rijswijk 0-1, 15. Segers 1-1, 32. v. Rijswijk 1-2, 37. v. Rijswijk 1-3, 45. v. Oirschot 1-4 (str); 55. v. Oirschot 1-5, 60. v. Oirschot 1-6, 78. Henkes 1-7, 90. Hendriks 1-8

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, B. Soetens, Segers, Jasper Mol; v. Reijen (65. Jorrit Mol), Offermeijer (78. Dirks), Jongenelen (78. Vos); L. Soetens, Verhoeven, Braam
Hilvaria: Ongenae; v.d. Sande, Kolen, N. v.d. Wal, d. Kort (46. J. v.d. Wal); v. Trier, Kramers, v.d. Wiel (46. v. Esch); v. Oirschot, Hendriks, v. Rijswijk (46. Henkes)