woensdag 24 april 2024

Beerse Boys geeft Rood Wit geen kans

Middelbeers – Voetbal op Eerste Paasdag 2018. Voor zover de statistieken reiken is door Rood-Wit nog nooit op zondag Eerste Paasdag gevoetbald. De KNVB blijft ons onaangenaam verrassen. En dit geldt ook voor de verlenging van de competitie in juni voor de elftallen in de B-categorie. Hopelijk eenmalig en nooit meer!

Het uitduel op sportpark de Klep tegen Beerse Boys stond onder leiding van scheidsrechter Van Osch uit Haaren. Ook in deze wedstrijd kwam Rood-Wit weer vroeg op achterstand. Reeds in de 7e minuut kwam Beerse Boys-speler Pepijn van Spreuwel vanuit een corner over links voor keeper Mark Smulders om simpel de 1-0 in te koppen. Na een kwartier was het weer Beerse Boys dat via een harde pegel van Ruud Willems goalie Mark Smulders testte, maar hij redde bekwaam. In de 24e minuut bracht Roodwitter Gideon Pieschel over de linkerflank de verdediging van Beerse Boys in verlegenheid, echter zijn boogbal eindigde naast het doel. Kort voor rust bediende Stef Fasen na een rush over rechts Mark van Doorn maar zag de bal naast de verkeerde kant van de doelpaal de achterlijn passeren.

Na de theepauze bracht trainer Robbert Verhoeven twee verse krachten binnen de lijnen: Marcel Bierens en Stef Schellekens. Naarmate het duel vorderde werd het meer en meer duidelijk dat Rood-Wit fysiek grote moeite had met de tegenstander. Mede hierdoor creëerden de bezoekers dan ook geen scoringskansen, zelfs geen mogelijkheden. Opvallend was overigens ook dat de scheidsrechter met de regelmaat van de klok voor de meegereisde Veldhovense supporters onduidelijke beslissingen nam, hetgeen tot irritatie leidde zowel binnen als buiten het veld.

In de 82e minuut werd de wedstrijd beslist met wederom een kopbal vanuit een corner over links. En weer was het Beerse Boys-speler Pepijn van Spreuwel die ongehinderd de 2-0 op het scorebord bracht. In de extra tijd kreeg Beerse Boys nog een riante kans op de 3-0 maar de penalty werd door Ruud Willems snoeihard op de kruising geschoten. Al met al een terechte overwinning voor de thuisploeg Beerse Boys en Rood Wit mag zich opmaken voor de Veldhovense derby zondagmiddag thuis tegen cup-fighter Marvilde.

7. v. Spreuwel 1-0; 82. v. Spreuwel 2-0

Rood Wit: Smulders; v. Etten (46. Bierens), Bettgens, v. Beek, Maes (72. Meulenbroek), Damman, Günüç, v. Doorn; Fasen (46. Schellekens), v. Hout, Pieschel
Beerse Boys: Wilborts; S. v. Heerbeek, v. Bijsterveldt, R. Willems, v. Roij; d. Otter, N. v. Heerbeek, J. Willems; v. Spreuwel, Mulders, Vingerhoets