vrijdag 29 maart 2024
Tommy vd Wiel gaat duel aan, gadegeslagen door Danny Das en Steven Cools - © Elaine Verbaan-Mulder, haagsamateurvoetbal.nl

Bekersprookje Marvilde ten einde

Rijswijk – Marvilde heeft zaterdagmiddag de 2e kwalificatieronde van de KNVB Beker niet overleefd. In Rijswijk verloor Marvilde de wedstrijd van een andere 2e klasser Te Werve, na verlenging, met 3-1. Marvilde had zeker kansen tegen de Zuidhollanders, die eveneens in de 2e klasse uitkomen. Na 90 minuten stond de 1-1 op het scorebord, waardoor er verlengd moest worden. In de 113e minuut scoorde Te Werve de 2-1, waarna ook de 3-1 nog viel. Een mooi, historisch, avontuur is ten einde gekomen voor Marvilde.

Over 120 minuten (want het kwam uiteindelijk tot een verlenging) was het verschil tussen beide ploegen klein, maar wel in het voordeel van de thuisclub. De eerste helft speelde zich vooral af op de helft van Marvilde. Te Werve was veelal gevaarlijk over de linkerkant, maar speelde dit uiteindelijk nooit goed uit. Marvilde had twee gevaarlijke momenten. In de 13e minuut kreeg Robbert Born net over de helft de bal in de voeten en zag doelman Carlo Willemse ver voor zijn doel staan. Zijn poging over grote afstand ging net over het doel. In de 45e minuut mocht weer Robbert Born een corner nemen aan de rechterkant. Deze eindigde boven op de lat bij de tweede paal.

De thee deed Marvilde aanvankelijk geen goed. Al in de eerste minuut na de rust kwam Te Werve op voorsprong. Een vrije trap op links, genomen door Kaz van Oostrom Soede, werd in eerste instantie tegengehouden door Marvilde-keeper Sam van Rooij, maar bij de tweede paal had Geraldo Reijntjes geen moeite om de bal in de dak van het doel te schieten, 1-0. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, maar Marvilde kwam steeds beter in de wedstrijd. Net voor het uur kwam er een eerste kans. Robbert Born gaf de bal vanaf links naar rechts op Muti Nawabi, die de bal over de 16-meter lijn naar links tikte. Net voorbij de cirkel van het strafschopgebied schoot Max van den Akker op doel. Op vijf meter werd de bal nog van richting veranderd door Delano Vogel, maar keeper Willemse kon de bal toch oppakken. In de 67e minuut paste trainer Edwin Slagboom een dubbele wissel toe: Tayfun Yilmaz en Gijs Kiebert kwamen in het veld. Dit had meteen resultaat. In de 68e minuut speelde Danny Das de bal naar de linkerkant op Tayfun Yilmaz, die de bal straf over de grond voorgaf en op vijf meter voor het doel kon Max van den Akker de bal binnenlopen, 1-1.

Hierna leek Marvilde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat was van korte duur. In de 73e minuut mocht spits Jael Paas over de as van het veld alleen richting doelman Sam van Rooij gaan. De jeugdige nieuwe keeper van Marvilde wist prima redding te brengen. De tegenstoot ging via een verre pass van Robbert Born van links in de verdediging naar rechts. Hier ontving Max van den Akker de bal en gaf deze voor, waar Tayfun Yilmaz net te laat was om de bal in het doel te werken. In de 85e minuut kwam Delano Vogel nog redelijk vrij op een paar meter van het doel. Hij kon echter slecht bij de bal en schoot hem met een sliding hoog over het doel.

De 90 minuten waren ten einde en de wedstrijd ging de verlenging in. Met Marvilde-mascotte Marvil-de-Leeuw nu op de tribune, zette Marvilde nog een geheim wapen in. In de tweede minuut was er een een-twee tussen Tayfun Yilmaz en Danny Das. Het schot van Tayfun was niet krachtig genoeg en kwam eenvoudig in de handen van de doelman van Te Werve terecht. Net voor het einde van de 1e verlenging werd de wedstrijd nog 8 minuten stilgelegd vanwege een onweer wat overtrok.

Beide teams liepen in de 2e verlenging op het tandvlees en de wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien. Helaas voor Marvilde liep het anders. Een verre inworp van Te Werve op rechts niet ver genoeg weggewerkt door de verdediging en kon ingeschoten worden door Delano Vogel. In de uiterste hoek wist hij Sam van Rooij te verschalken, 2-1. Hierna gooide Marvilde alle manschappen naar voren om nog de gelijkmaker te forceren, maar ondanks mogelijkheden (en handsballen van verdedigers in het strafschopgebied van Te Werve) viel deze niet. In de laatste seconde werd Farid Overman nog helemaal vrijgespeeld en bepaalde de eindstand op 3-1. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen, dus hiermee was het KNVB beker sprookje voor Marvilde ten einde. Het zoveelste historische feit van de laatste jaren.

47. Reijntjes 1-0, 68. v.d. Akker 1-1; 113. Vogel 2-1, 120. Overmann 3-1

Marvilde: v. Rooij; v. Vark (68. Kiebert), v.d. Wiel, Cools (104. Martens), Born, v.d. Akker, Nawabi, Bazelmans (68. Yilmaz), Dasm, Maessen (95. Vroomen), Born
Te Werve: Willemse, Kusters, Reijntjes, Sanchez, el Amrani, Faloun, Helena, Vogel, Paas, v. Oostrom Soede, Mulder