Belangrijke 3-punter UNA bij Jong FC Twente

Hengelo – In de sinterklaastijd schijnt de maan nog al eens door de bomen. De maan kwam er nog niet aan te pas op het troosteloze sportcomplex van Jong FC Twente. Het was de wind die door de bomen raasde en die er voor zorgde dat verplaatsbare doeltjes automatisch van plek wisselden en kliko’s door de lucht vlogen. Ook de spelers op het veld hadden last van de elementen. Het zou in Hengelo nooit een fijne wedstrijd worden. Het KNMI had code geel afgegeven voor afgelopen zondag. Dat was een juiste voorspelling, want de mannen in het geel wonnen het belangrijke duel in de staart van de 2e divisie.

Voor 48 UNA supporters, een stuk of 25 Twente aanhangers en tien stewards floot scheidsrechter Annegarn de wedstrijd op gang. In de eerste helft was er van een echte wedstrijd echter geen sprake. Zowel de thuisploeg als UNA konden zich nauwelijks kansen verschaffen. Het was “heb goed, valt goed” en voor FC Twente viel het in de dertiende minuut goed. Ruben de Jager zette de 1-0 op het scorebord. UNA moest vervolgens tot de 36e minuut wachten op de gelijkmaker. Nick Tielemans scoorde fraai via de onderkant van de lat de 1-1. Vlak voor de pauze ontstond er nog een opstootje bij een vrije trap die aan de Zeelstenaren werd toegekend. Scheidsrechter Annegarn bekeek de “polonaise” van een afstand en besloot na afloop van het “feestje” twee gele prenten uit te delen: Mokulu van Twente en Niek van Boekel vielen in de prijzen.

Na rust werd UNA sterker, maar de opluchting kwam pas in de 73e minuut. Na een overtreding, net buiten het strafschopgebied op Chefrino Eind, verschalkte Pieter-Jan Scheerlinck met zijn vrije trap doelman Timo Plattel, die het nakijken had omdat de bal via de muur nog werd aangeraakt: 1-2.
Negen minuten later zette Nick Tielemans zijn handtekening onder de wedstrijd. Na een pass van Rob van Boekel gaf hij de sluitpost van de Tukkers voor de derde keer het nakijken; zijn tweede treffer van de wedstrijd. De buit was binnen, ofschoon het nog wel 1-4 had kunnen worden, maar Rob van Boekel zag zijn schot tegen de lat eindigen.
Door deze belangrijke overwinning haakt UNA weer voorzichtig aan met de middenmoot.