vrijdag 19 april 2024
Jordy Maes kopt Rood Wit naar een voorsprong - Foto: Ruud Bertels

Belangrijke winst voor Rood Wit bij Marvilde

Meerveldhoven – De wedstrijd van vandaag stond voor Rood Wit in het teken van de nacompetitie voor degradatie naar de derde klasse en voor Marvilde waren er nog meerdere mogelijkheden om de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse te halen. Na de wedstrijd heeft Rood Wit goede zaken gedaan en is het bijna zeker van klasse behoud. Marvilde daarentegen is eigenlijk zo goed als klaar voor dit seizoen.

De eerste helft bracht weinig hoogtepunten. De teams hielden elkaar in evenwicht zonder goed voetbal, laat staan kansen. Jan van Hout was het meest gevaarlijk aan Rood Wit kant en Max van den Akker kreeg in de 44e minuut een schietkans vanaf rechts. Zijn schot ging voorlangs.

De tweede helft was niet veel beter. In de 60e minuut kwam een corner van Mitchell Slegers voorbij de tweede paal bij Jim van Beek en zijn kopbal ging diagonaal perfect in het doel, 0-1. Marvilde probeerde het hierna wel, maar de lange ballen leverden eigenlijk nooit gevaar op voor het doel van de bezoekers. In de 70e minuut kreeg Max van den Akker een dubbele kans vanaf links, maar Mark Smulders was de winnaar. Uiteindelijk was het Douwe Veenstra die in de blessuretijd van de wedstrijd de beslissing bracht en vanaf rechts in het strafschopgebied met een diagonaal schot de 0-2 eindstand op het scorebord bracht.

Marvilde legde vandaag een zeer matige vertoning op de mat, terwijl bij Rood Wit wat meer felheid te bespeuren was om voor klasse behoud te strijden. Over het geheel was het echter maar een zeer matige wedstrijd, wat na afloop ruimschoots werd gecompenseerd tijdens de seizoen afsluiting op het terras van sportpark Jongelingsveld.

60. v. Beek 0-1, 90+2. Veenstra 0-2

Marvilde: v. Rooij; Yilmaz, v.d. Wiel,R. Born, v. Vark; Bazelmans (79. Bartholomeus), J. Born, v.d. Weijer (67. Maessen); v.d. Akker, Das, Muti Nawabi
Rood Wit: Smulders; Bettgens,Brugman, v. Beek; Maes (73. Damman), Günüç, v. Doorn, Slegers; Meulenbroek (75. Fasen), v. Hout (89. Veenstra), v. Bladel