zaterdag 20 april 2024
Sjors van Baren in gevecht om de bal - Foto: Willem Binnendijk

Bloedeloze 0-0 bij RKVVO

Oerle – De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen speelde RKVVO op een kletsnat Sportpark de Heikant tegen het Eindhovense RPC. Ondanks dat de Oerlenaren in de 2e helft het betere van het spel hadden, kwam het niet tot doelpunten. De spaarzame toeschouwers die de regen trotseerden kregen het dan ook niet warm van de wedstrijd.

De wedstrijd ging in de eerste helft behoorlijk op en neer op het spekgladde kunstgrasveld. Zonder dat er uitgespeelde kansen waren hielden de ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht tot aan de 60e minuut. Nadat een corner voor RKVVO bij de eerste paal er via een been van een RPC-er bijna inviel, mocht RKVVO aanleggen voor een tweede corner. Luc Segers nam deze corner op een geheel andere wijze en slingerde de bal richting de tweede paal. Omdat de RPC-verdediging verkeerd stond opgesteld, kon Benn Soetens vrij inkoppen, maar op de doellijn kon een verdediger nog redding brengen. De druk van RKVVO nam toe en de Oerlese ploeg had ook het betere van het spel in de tweede helft, wat echter niet tot doelpunten leidde. RPC kon daar ook niets tegenover zetten waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging en eindigde in een bloedeloze 0-0.