zaterdag 20 april 2024
Marvilde spits Mutti Nawabi in duel met 2 Moerse Boys spelers - Foto: Ronald Otter

Eerste punt ooit voor Marvilde in 1e klasse

Zundert – Gescoord heeft Marvilde nog altijd niet, maar de hatelijke nul in de stand is weggewerkt. Na twee nederlagen tegen HVCH en Beerse Boys behaalde Marvilde met een 0-0 gelijkspel bij Moerse Boys haar eerste punt in de eerste klasse ooit.

Marvilde en Moerse Boys waren gedurende 90 minuten aan elkaar gewaagd. Gedeeltes van de wedstrijd was Marvilde de betere en andere delen Moerse Boys. In de eerste helft waren er in het eerste half uur geen kansen. In de 33e minuut nam Murtaza Nawabi aan de linkerkant dicht bij de zijlijn op 30 meter van de achterlijn een vrije trap. Niemand raakte de bal aan en die kwam tegen de binnenkant van de verste paal. Dat was het enige spannende moment in de eerste helft totdat Moerse Boys in de laatste vijf minuten ineens wakker schoot. In de 43e minuut gaf Daan van den Broek vanaf rechts voor en mocht Bart van den Broek vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij deed dit niet goed en schoot hoog over. Eén minuut later gaf Sjoerd Broos vanaf links voor en op vijf meter mocht weer Bart van den Broek de kans afmaken. Zijn kopbal was echter slecht en ging naast het doel.

In de tweede helft waren er nog minder kansen. Een kwartier voor het einde werd een gevaarlijke voorzet van Rick van den Bogaard vanaf rechts over het eigen doel gekopt door Mark Foesenek. Tien minuten voor het einde kreeg Ties Bazelmans in de kluts de bal voor zijn voeten. Op 13 meter van het doel, iets rechts, stiftte hij de bal over een inglijdende tegenstander, maar helaas ging de stift ook over het doel. In de laatste vijf minuten werd Moerse Boys weer dreigender, maar grote kansen kwamen er aan die kant ook niet.

Het eerste punt is binnen en nu al lijkt de competitie spannend te worden. Eén ploeg springt er bovenuit en dat is Baronie uit Breda. En dat is nu net de volgende tegenstander van Marvilde, volgende week in Meerveldhoven. Deze tegenstander heeft nog alles gewonnen en in drie wedstrijden al 15 doelpunten gemaakt, dus een tegenstander van formaat.

Moerse Boys: Magielse (v.d. Meulen); Huijbrechts, Daems, Foesenek, de Beer, Kennes, v. Aert, Bart v.d. Broek, Daan v.d. Broek (de Visser). Broos (Pim Goossens), Joris Goossens