donderdag 18 april 2024
Gideon Pieschel zorgt voor gevaar in het Limburgse strafschopgebied - Foto: Margo Subnel

Eerste seizoenswinst Rood Wit

Veldhoven – De eerste winst deze competitie voor Rood Wit is binnen! Thuis won Rood-Wit met drie-nul van het Limburgse Blerick. In het eerste half uur waren de bezoekers met name dreigend over de linkervleugel zonder te komen tot een scoringskans. Een minuut voor het rustsignaal maakte Jan van Hout het verschil door met een fraai afstandsschot de 1-0 te scoren. In de tweede helft was Rood-Wit duidelijk de betere ploeg waarbij slechts twee werd gescoord. De 2-0 door wederom Jan van Hout en de eindstand van 3-0 werd bepaald door Mark van Doorn, de eerste treffer van hem in het roodwitte shirt.

De geelzwarten waren in het eerste half uur gevaarlijk over de linkervleugel waar Blericker Youssef Bahari Michael Damman enkele keren te snel af was. Na een kwartier spelen was Bart Driessen vlugger dan de verdedigers van Blerick. Helaas zonder resultaat. In de 28e minuut had Gideon Pieschel een mooie passeeractie op de achterlijn. Zijn snoeiharde schot strandde op de paal. Toch werd er nog gescoord voor de rust. Topscorer Jan van Hout trapte de bal – over een afstand van zo’n zestien meter – snoeihard achter de kansloze Blerick-doelman Stan Caris, 1-0.

De Roodwitten waren na de hervatting duidelijk de bovenliggende partij. Een tweede doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam dan ook van de voet van Bart Driessen. Zijn inzet werd door de Blerick-keeper met de voet gered. Na een uur spelen was Jan van Hout alert bij een misverstand tussen de Blerick-keeper en diens verdediger. Met zijn grote teen tikte hij de bal tussen de twee geelzwarten tegen de touwen, 2-0. Inmiddels zijn zevende competitietreffer in drie wedstrijden. Gaat hij Joey Hellstern doen vergeten?

De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Gideon Pieschel. In de 65e minuut liet hij – wederom op de achterlijn – een geweldige passeerbeweging zien, waarna hij vervolgens de bal keurig op maat terug plaatste op Bart Driessen die had moeten scoren. Ook nu weer was de Blerick-keeper een sta in de weg. Kort hierna zette Mark van Doorn in het hart van de Blerick-verdediging een een-twee-combinatie op met Jan van Hout. Mark van Doorn ranselde de bal koelbloedig in het doel: 3-0 en zijn eerste treffer in het roodwitte shirt.

Wisselspeler Dwayne Bijvelds viel daarna sterk in en wilde zijn trainer overtuigen. In de 84e minuut bediende hij de lopende collega-invaller Stef Fasen op maat die vervolgens rakelings naast schoot. In de laatste officiële minuut eiste Dwayne Bijvelds de bal op bij een vrije schop op 18 meter van het doel. Een fraaie trap richting de kruising werd evenzo fraai gered door Blerick-keeper Stan Caris. De eindstand bleef daardoor 3-0.

Rood Wit: Smulders; Damman, v.Beek, Maes, Cox; Schellekens, v. Doorn, Veenstra (46. Bijvelds), Pieschel (80. Fasen), v. Hout, Driessen