woensdag 24 april 2024
Max van den Akker op snelheid, Michael Maessen en Sander Bertels kijken op afstand toe - Foto: Ruud Bertels

EFC stopt opmars Marvilde

Meerveldhoven – Marvilde zat met 3 forse overwinningen op rij lekker in zijn vel. Maar EFC, toch een van de kanshebbers voor de prijzen in de 2e klasse, zette Marvilde weer met beide benen op de grond. Het zat de blauwwitters dan ook niet mee. EFC scoorde op de juiste momenten, zodat Marvilde uiteindelijk met 1-5 verloor.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. De eerste kans was voor EFC. Na een steekbal van Samim Yusofi kwam Jesse van Gerwen alleen voor Sam van Rooij. Beide spelers gleden naar de bal en Sam was de winnaar. Eén minuut later gaf Robbert Born een lange bal op Max van den Akker., die vanaf rechts net naast de eerste paal schoot. In de 11e minuut werd een aanval over rechts ingeschoten door Sander Bertels, maar via de vingertoppen van de uitblinkende doelman Jesse Theuws ging de bal tegen de paal. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Max van Limpt kwam alleen voor Sam van Rooij en plaatste de bal met een lob in het lege doel, 0-1.

In de 23e minuut schoot Jelle Born ruim buiten het strafschopgebied op doel. Theuws tikte de bal uit zijn rechter beneden hoek. Net op het half uur schoot Yoni Hooyen net buiten het strafschopgebied op doel en tikte Sam van Rooij de bal prachtig onder de lat vandaan tot corner. Twee minuten voor de rust ging Damian van Gestel richting de achterlijn en zijn voorzet werd niet goed geraakt door Samim Yusofi midden voor het doel. Hierdoor ging de bal voorlangs.

De tweede helft leverde al snel (2e minuut) een corner op voor EFC, die bij de 1e paal doorgekopt werd door Max van Limpt, waarna de bal bovenop de kruising kwam bij de 2e paal. Tien minuten later ging Max van den Akker op het doel van EFC af, maar hij raakte de bal niet goed toen hij naast schoot vanaf 16 meter. In de 64e minuut leek Marvilde gelijk te komen. Een afgeslagen corner werd vanaf 35 meter ingeschoten door Wouter van Vark. Dat schot ging niet op doel, maar via de voeten van Tayfun Yilmaz kwam de bal voor Ties Bazelmans terecht. Zijn inzet werd knap gestopt door Jesse Theuws. In de tegenaanval kreeg EFC een corner, die ongelukkig doorgekopt werd door Marvilde en bij de tweede paal voorgegeven werd. Op een paar meter voor het doel had Damian van Gestel geen moeite om de 0-2 in te tikken. Vier minuten later gaf Yoni Hooyen de bal op Samim Yusofi, die wegdraaide en de 0-3 inschoot. Een kwartier voor het einde schoot Hooyen ook nog een vrije trap in de verre hoek, 0-4 en was de wedstrijd uiteraard beslist.

Een paar minuten later kwam Max van Limpt vanaf links naar binnen. Hij wilde voorgeven, maar zijn voorzet werd aangeraakt door een verdediger van Marvilde, waardoor deze in het doel verdween, 0-5. Eén minuut later ging Jelle Born goed door aan de rechterkant en zijn voorzet werd ingeschoten door Danny Das. Ook nu was Jesse Theuws met zijn linkervoet de winnaar. Gelukkig kon Marvilde toch de eer nog redden. In de 85e minuut werd een afgeslagen corner door Danny Das op de rand van het strafschopgebied door een mêlee van spelers in het doel geschoten, 1-5. Een dikke nederlaag dus voor Marvilde, die zeker te groot uitviel. EFC was effectief en bij Marvilde wilde het niet lukken, zeker ook door een uitblinkende doelman aan EFC zijde.

16. v. Limpt 0-1; 64. v. Gestel 0-2, 68. Yusofi 0-3, 74. Hooyen 0-4, 82. 0-5 (e.d.), 84. Das 1-5

Marvilde: v. Rooij; Maessen (81. Bartholomeus), v.d. Wiel, R. Born, v. Vark; Bertels, Bazelmans, J. Born, Das, Yilmaz (81. v.d. Weijer), v.d. Akker
EFC: Theuws; Groenen, v. Gerwen, Blox, v. Sambeeck; Thijssen, v. Limpt (85. B. Jansen), Hooijen; Yusofi, Hakkens, v. Gestel (66. A. Janssen)