vrijdag 19 april 2024
Teun Sebregts in duel met een Lienden aanvaller. Stoskovic en v. Wanrooij kijken toe - Foto: FEBI

FC Lienden blijft lastig voor UNA

Lienden – Nog nooit won UNA een wedstrijd van FC Lienden en ook afgelopen zaterdag zou dat niet gebeuren. Ditmaal was het echter mogelijk geweest om de ploeg van trainer Hans Kraaij te verslaan, maar UNA was veel te snel tevreden met een 0-1 voorsprong bij rust. Zeker tegen een tegenstander als FC Lienden, met topscorers Loukili en v.d. Meiracker in de gelederen kunnen momenten van verslapping dodelijk zijn.

Het publiek op Sportpark De Abdijhof kreeg een fraaie en snelle partij voorgeschoteld, waarbij de kerkklok, vlak achter het bord van de hoofdsponsor, de juiste tijd aangaf.  De ploeg van Mark Schenning begon goed aan het karwei. Mart v.d. Gevel schoot in kansrijke positie naast en het lukte Nick Tielemans ook niet om de bal achter doelman Schimmel te werken. UNA ging op volle kracht vooruit en een treffer kon niet uitblijven. Na een kwartier gaf Benjamin van Wanrooij een fraaie voorzet en Brian Boogers scoorde de 0-1. Tegen het half uur had de 0-2 op het bord kunnen staan na weer een fraaie actie van Van Wanrooij. Boogers en Tielemans lieten hun kansen onbenut.

Na rust leek het erop dat de geelzwarten ervan uit gingen dat het flitsende spelletje wel met minder energie voortgezet kon worden. Hansie-Hansie was tijdens de pauze een beetje boos geworden. Het zou anders moeten en het ging ook anders bij Lienden. Zijn team kwam steeds beter in de wedstrijd en aanvankelijk gingen de meeste schoten nog over het doel van Petar Stoskovic en de half omgewaaide ballenvanger.
In de 57e minuut kwam de ploeg uit de Betuwe dan toch langszij. Glenn Schapendonk ging in de fout en toen Loukili de bal kreeg was het raak: 1-1. Even drongen de Gelderlanders nog aan en net toen de Zeelstenaren weer aan de druk leken te ontsnappen viel de 2-1. Uit een hoekschop kopte V.d. Meiracker binnen.

Met nog vijf minuten te spelen kreeg UNA opeens haast. Er ontstonden kansen voor het doel van Jan Schimmel, maar FC Lienden hield het hoofd koel. Het zou mooi geweest zijn als keeper Stoskovic de 2-2 had gescoord. Opgerukt tot ver over de middenlijn liet hij een poeier los op zijn collega en die kon de bal nog net over zijn doel werken. De eerste helft was voor UNA, maar in het tweede bedrijf lieten de geelzwarten FC Lienden weer aan het langste eind trekken.

15. Boogers 0-1; 59. Loukili 1-1, 88. v.d. Meiracker 2-1

UNA: Stoskovic; Sebregts (72. v. Weert), Huijben (55. Tieben), Schapendonk, Scheerlinck; v.Wanrooy, N. v.Boekel, R. v. Boekel, Tielemans; Boogers, v.d. Gevel
FC Lienden: Schimmel; Wilsterman, v.d. Neut, Broekhof, v. Rij; Vreekamp, Wiafe, Vierwind; Bendadi, v.d. Meiracker, Loukili