vrijdag 19 april 2024
Stijn Louwers voorkomt gevaar in de Marvilde defensie - Foto: Ronald Otter

Geflatteerde maar terechte nederlaag van Marvilde

Meerveldhoven – Zaterdagavond was het dan zover, de eerste wedstrijd ooit voor Marvilde in de eerste klasse tegen HVCH uit Heesch. Uiteindelijk liep het uit op een deceptie, en dat kwam niet zozeer door goed uitgespeelde doelpunten van HVCH, maar door een wondermooi afstandsschot en een van richting veranderde vrije trap. Daarna werd de uitslag onnodig hoog, 0-4.

De eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Na een aftastend begin werd HVCH iets gevaarlijker, maar een gelijke stand bij de rust was misschien wel verdiend geweest. Dat dit niet gebeurde was de verdienste van Roy Vissers. Hij kreeg de bal in de 13e minuut aan de rechterkant. Net buiten het strafschopgebied haalde hij met buitenkant voetje uit. De bal ging in een boog over doelman Sten Otter heen en viel in de verre kruising, 0-1. Marvilde reageerde twee minuten later. In een snelle uitval op rechts kwam de bal via Emiel van der Steen bij Rick van den Bogaard. Diens strakke voorzet kwam perfect bij Murtaza Nawabi aan, maar midden voor het doel schoot hij de bal tegen de lat. In de 30e minuut was HVCH weer eens gevaarlijk, maar de inzet van Sjoerd Schobbers werd met de voeten gered door Sten Otter. Een identiek situatie vond een minuut later plaats aan de andere kant. Binnen het strafschopgebied kon Rick van den Bogaard van dichtbij op het Heescher doel schieten, maar keeper Rob van Erp voorkwam met uitgestrekt been een doelpunt.

Na de rust was er in de 48e minuut een snelle combinatie door het hart van de verdediging van HVCH. Uiteindelijk werd hiermee Rick van den Bogaard vrijgespeeld aan de rechterkant in het strafschopgebied, maar hij schoot naast. Twee minuten later kreeg HVCH een vrije trap aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied, na een overtreding van Stijn Louwers. De trap van Joey Vissers was niet goed, maar werd in de muur van richting veranderd en hierdoor was Sten Otter kansloos, 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Nadat Lars van der Lee in de 70e minuut na een snelle counter de lat raakte, was hij twee minuten later wel succesvol. Marvilde-keeper Sten Otter wist in eerste instantie nog redding te brengen met de voeten op een schot van binnen het strafschopgebied. De rebound kwam echter door de lucht precies bij Lars van Lee terecht en die had geen moeite om de 0-3 in het lege doel te koppen. Twee minuten later werd de eindstand bepaald op 0-4 toen Sjoerd Schobbers, een voortdurende plaaggeest voor de verdediging van Marvilde, alleen doorging en de bal met eenharde schuiver langs de Marvilde sluitpost plaatste.

Marvilde speelde een goede eerste helft en was door het ongelukkige tweede doelpunt verslagen. Maar ondanks de grote nederlaag was het veldspel zeker hoopvol voor de volgende wedstrijden, waarbij de eerstvolgende een uitwedstrijd is in Middelbeers tegen de Beerse Boys.

Marvilde: Otter; Bartholomeus (70. v. Vark), Louwers, v.d. Wiel, Cools; v.d. Steen (75. Boogers), Bakermans, Bertels; v.d. Bogaard, Kiebert (60. Bazelmans), Nawabi
HVCH: v. Erp; Roefs (32. v. Uden), v. Eldijk, Wonders, R. Vissers, v. Lee, Schobbers, v. Horrik (63. d. Werd), Veld, J. Vissers, Minten