vrijdag 29 maart 2024
Brian Boogers in de achtervolging op Aleksander Lejic - Foto: FEBI

Gehavend UNA onderuit in Cuijk

Cuijk – Meestal heeft UNA het moeilijk om na de winterstop de draad weer op te pakken. De wedstrijd tegen JVC Cuijk was daarbij nog een speciale opgave, want de Zeelstenaren hadden het altijd al moeilijk op De Goenendijkse Kampen. Daarbij kwam dan nog dat de geelzwarten vrij gehavend naar de Maas afreisden. Tielemans was geschorst, Niek van Boekel, Scheerlinck en Sijbers kampten met blessures.

Nadat de wedstrijd officieus gestart werd door de aftrap van de jeugdprins en prinses van Cuijk, gaf scheidsrechter Thijs onder een fraaie zon en een onaangename temperatuur het officiële beginsignaal van de wedstrijd. Een duel dat in de eerste helft eigenlijk geen duel mocht heten. Beide ploegen waren de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar en wisten zich geen echte kansen te scheppen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft ontstonden er 2 blessures achter elkaar bij UNA. Eerst verstapte Tom Scheepers zich bij een hoge bal; hij rakte aan zijn knie geblesseerd en kwam na het rustsignaal niet meer terug. Enkele minuten later moest Mark Höcher met een brancard van het veld met een vermoedelijk gescheurde enkelband. Die ellende kwam er dan nog bij voor de Zeelstenaren, maar ze bleven niet bij de pakken neerzitten.

Na de pauze kwam UNA beter tevoorschijn. UNA-trainer Jeroen van Bezouwen had het spelsysteem omgezet van 4-3-3 naar 4-4-2 en daar had JVC aanvankelijk de nodige moeite mee. UNA meldde zich nadrukkelijker op de helft van de thuisploeg wat in de 66e minuut tot de openingstreffer leidde. Willem Tieben lanceerde Brian Boogers en die gaf doelman Yorrit Kanters met een geplaatst schot in de korte hoek het nakijken: 0-1.

Toch kwamen de roodwitten in de 75e minuut met enig geluk op gelijke hoogte. Doelman Petar Stoskovic, die al zoveel punten voor UNA pakte, is ook maar een mens en ging in de fout. In een poging de bal weg te stompen ging de knikker in eigen doel: 1-1. Vijf minuten later viel de beslissing toen Jay van Boxtel vanaf de achterlijn kon voorzetten en Turkan Alakmak de bal onder Stoskovic door schoof.

De tweede nederlaag voor UNA is een feit, maar zeker geen ramp. Feit is wel dat de voorsprong op de nummer twee, Jong Vitesse, geslonken is tot één punt. Aanstaande zondag is de kraker te zien op Sportpark Zeelst. Jawel, UNA-Jong Vitesse.

66. Boogers 0-1, 75. Stoskovic 1-1 (e.d.), 81. Alakmak 2-1

UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Tieben, Scheepers (46. Bassou); Sebregts, Stottelaar, Demin (75. Bogaerts), Boogers, Höcher (43. R. v. Boekel), v.d. Gevel
JVC Cuijk: Kanters; v. Boxtel, Grotenhuis, Ritzen, Lejic; v. Zeelst, Visser, Broenland; Renirie (Sarkouk), v.d.Laan, Alakmak