Louisben Jagt viert de 1-0 op spectaculaire wijze - Foto FeBi

Gehavend UNA verliest van OFC

Zeelst – Een gehavend UNA moest zondag aantreden tegen OFC. De voorste linie bij de Zeelstenaren was aardig verbouwd vanwege blessures. Mart van de Gevel (topscorer van vorig seizoen met 27 treffers) ontbreekt al enige weken, maar ook de huidige topscorer, Jelle Schijvenaars, die al acht maal scoorde en Nick Tielemans, waren geblesseerd. Daardoor was zowat de complete aanval van de geelzwarten afwezig. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar tegen OFC is dat bijzonder lastig.

In de eerste helft had UNA de zaak prima onder controle. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er ontstonden weinig kansen. De beste mogelijkheid was nog voor Twan Demin die net naast mikte. Met de nullen op het bord begonnen de Zeelstenaren voortvarend aan deel twee van de wedstrijd en met succes.

Notabene de kleinste man, maar ook de vinnigste, Louis-Ben Jagt, schoot de bal achter doelman Brian van der Werff. De Zaanlanders voerden de druk op en in de 55e minuut zorgde Tom Noordhoff voor de 1-1. De druk van de bezoekers werd steeds groter en toen Alje Wiltenburg de 1-2 binnen kopte knakte er iets bij UNA. De derde treffer van OFC was de knock out, maar dit doelpunt had nooit toegekend mogen worden. Het begon allemaal met een hoekschop voor OFC, terwijl de bal niet over de achterlijn was gegaan. Toch werd de corner genomen en toen Twan Demin binnen de zestien neer werd geslagen had Reda Kharchouch vrije kans om te scoren. Scheidsrechter Kok had niets gezien en keurde het doelpunt goed: 1-3. Dat het in de laatste minuut nog 1-4 werd via Raclaoui was alleen maar belangrijk voor de statistieken.

UNA streed met haar mogelijkheden, maar die kwamen afgelopen zondag tekort tegen een van de titelfavorieten in de Derde Divisie. Joop Zoetemelk zei het al: “Parijs is nog ver”. Voor UNA geldt: de competitie duurt nog lang.

47. Jagt 1-0, 55. Noordhoff 1-1, 76. Wiltenburg 1-2, 83. Kharchouch 1-3, 90. Raclaoui 1-4

UNA: Derix; v. Weert, Paridaans, v. Dijk, Scheerlinck; Bassou, Sebregts, Jagt, R. v. Boekel (73. v.d. Meer); Demin, Boogers
OFC: v.d. Werff; Opoku, Zeijlmans, Wiltenburg, d. Jonge, Biberoglu, Noordhoff, Reclaoui, Kharchouch, Schilder, Ottenhof