Ties Bazelmans (12) krult de bal in de kruising en zorgt voor de 1-1 gelijkmaker - Foto: Ronald Otter

Gelijkspel Marvilde thuis tegen SC ’t Zand uit Tilburg

Meerveldhoven – Drie weken geleden had Marvilde in de slotfase gewonnen van NEC en daarna volgde een knap gelijk spel tegen topper GOES in Goes. Afgelopen week lag de competitie even stil en speelde Marvilde op dinsdag een bekerwedstrijd in de 3e ronde bij 1e klasser WNC uit Waardenburg. Die wedstrijd werd met 3-5 gewonnen, waardoor Marvilde ergens rond 18 december aan mag treden tegen hoofdklasser Gestel (in Gestel). Vandaag werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand uit Tilburg. Buiten koploper Baronie staan alle teams dicht bij elkaar, dus ook het verschil tussen Marvilde en ’t Zand zou klein moeten zijn (11 om 15 punten). Tijdens de wedstrijd bleek dit ook. Uiteindelijk kwam er een gelijkspel uit de bus, wat wel terecht was al mocht Marvilde het meeste aanspraak maken op een overwinning.

De eerst 25 minuten was er weinig te beleven en speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld. De eerste grote kans was voor ’t Zand en die was ook meteen raak. Daan van Hal gaf de bal voor vanaf rechts en bij de tweede paal tikte Yannick Burleson de bal, bijna op de lijn staand (buitenspel?), in het doel, 0-1. Dit gebeurde in de 27e minuut en drie minuten later kreeg Tommy Boogers al de kans om de gelijkmaker in te schieten. Muti Nawabi gaf hem de bal en net binnen het strafschopgebied schoot hij op de benen van keeper Wouter Kogels. Twee minuten later mocht Burleson schieten iets aan de linkerkant in het strafschopgebied. Ook nu brachten de benen van de doelman redding, maar nu waren die van Sten Otter. Tien minuten voor de rust kreeg Tommy Boogers de bal aangespeeld. Hij kreeg de bal op zijn hak, waardoor deze voorbij de verdediger van ’t Zand caramboleerde. Tommy stond hierdoor ineens oog in oog met de doelman. Zijn inzet ging echter vanaf rechts voor het doel langs. In de 37e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Ties Bazelmans ontving de bal op de as van het veld en op 23 meter plaatste hij de bal perfect in de kruising. De doelman zat er wel nog aan, maar dat was te weinig, 1-1.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. De eerste minuten viel er weinig te beleven. In de 62e minuut was er een mooie een-twee tussen Wouter van Vark en Rick van den Bogaard. Wouter schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op de buitenkant van de paal. Een kwartier voor het einde weer een een-twee op de rand van het strafschopgebied en Danny Das mocht op 15 meter aanleggen. Helaas kon ook deze keer de keeper redden en de rebound kwam net niet bij Danny terug. In de 83e minuut waren dezelfde personen bij de Tilburgse bezoekers verantwoordelijk voor de hernieuwde voorsprong. Daan van Hal op Yannick Burleson die eenvoudig de bal in het lege doel tikte, 1-2. Marvilde ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en net voor het einde lukte dat ook. Rick van den Bogaard gaf de bal terug op Steven Cools die net buiten het strafschopgebied snoeihard op de onderkant van de lat schoot. De terugspringende bal werd weer ingebracht en kwam hierbij tegen een arm van een speler van ’t Zand, penalty. Deze werd genomen door Muti Nawabi en zonder problemen zorgde hij voor de 2-2. Marvilde probeerde het hierna nog wel, maar een overwinning kon niet meer binnengesleept worden.