donderdag 28 maart 2024
Pieter Jansbeken kopt de verdiende gelijkmaker binnen - Foto: WIllem Binnendijk

“Good-Old” Pieter Jansbeken laat Veritas struikelen

Oerle – Het affiche RKVVO – Veritas stond op deze druilerige zondagmiddag op voorhand garant voor een flink stuk spanning. Beide ploegen spreken een stevig woordje mee op de ranglijst en Veritas wordt bestempeld als een van de titelkandidaten. RKVVO wist wat het te doen stond: hard werken en op zoek gaan naar die enkele mogelijkheden om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Dat zou ditmaal echter lang duren. Totdat Good Old Pieter Jansbeken de bakens kwam verzetten.

In de begin was het RKVVO wat de eerste kans van de wedstrijd liet aantekenen. Na een diepe bal van Thijs Offermeijer en vervolgens een voorzet vanaf rechts van Jordan Bujitu kwam de bal terecht bij Bart Sanders. Die stond nagenoeg vrij, maar zijn schot werd gekraakt door een gelukkige tussenkomst van de keeper van Veritas, Betting. De bal verdween dan ook net naast de linkerpaal tot hoekschop. Kort na deze actie was het Veritas dat wèl aan de leiding kwam. Een voorzet vanaf rechts kwam binnen het strafschopgebied bij de vrij staande Jordy Beelen terecht, die ongehinderd met een droge schuiver in de linkerhoek van het doel Wouter Verhoeven kon passeren (0-1). In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en slaagden ze erin om al voetballend elkaar rond de middellijn vooral bezig te houden. In andere woorden: er vielen bar weinig kansen meer te noteren in de eerste helft behalve een kopbal van Bas Sesink uit een hoekschop die door de keeper van Veritas op de doellijn werd gestopt. Veritas en RKVVO gingen naar de thee met de 0-1 ruststand.

In de tweede helft kregen de toeschouwers eigenlijk een kopie voorgeschoteld van de laatste wedstrijd tegen Blerick. Een hard en energiek werkend RKVVO schiep zichzelf een aantal kansen en de verdediging had de rijen goed gesloten. In de 48e minuut was het Jeroen Antonis die als aanvoerder het goede voorbeeld gaf om het doel van Veritas onder vuur te nemen. Zijn schot van net buiten de 16 belandde echter op de kruising van het doel. Veritas was gewaarschuwd. 10 minuten later was het Jordan Bujitu die alleen op de keeper afging maar hij liet de bal iets te ver van zijn voet springen waardoor deze kans verloren ging. RKVVO bleef geloof houden in een goede afloop en voor de laatste 15 minuten werden de mouwen nog maar eens opgestroopt. Het duurde uiteindelijk tot de 79e minuut voordat RKVVO eindelijk werd beloond voor het harde werken. De voor Jasper Mol ingevallen Pieter Jansbeken brak uiteindelijk de ban. Dat Pieter Jansbeken kopsterk is weten ze inmiddels bij Veritas ook. Een strakke vrijetrap van Bas van Doormalen werd door Pieter Jansbeken hard in de linker benedenhoek van het doel van Veritas gekopt (1-1). Wie zou denken dat RKVVO daarmee genoegen zou nemen kwam bedrogen uit. De wedstrijd kantelde geheel in het voordeel van de Oerse ploeg. In de 81e minuut was het Jordan Bujitu die de 2-1 maakte; na een splijtende pass door de defensie van Veritas omspeelde hij de doelman van Veritas en vond het net. Zes minuten later was het een fantastische actie en voorzet van Bart Sanders die door Luc Soetens beheerst werd afgerond door opnieuw de doelman van Veritas te omspelen en de 3-1 op het scorebord te zetten.

Het was een verdiende overwinning voor RKVVO die door hard werken en geloof in eigen kunnen tot stand kwam. Zo werd het toch geen exacte kopie van de wedstrijd tegen Blerick en ging RKVVO uiteindelijk winnend van het veld. Veritas en RKVVO kruipen op de ranglijst dichter naar elkaar en RKVVO blijft de kop van de ranglijst op de hielen zitten.