woensdag 24 april 2024
UNA moest zich in hoofdzaak beperken tot verdedigen - Foto: Facebook GVVV

GVVV tracteert UNA op dikke jas

Veenendaal – Ondanks het feit dat de winter op zijn retour lijkt te zijn, solliciteerde UNA afgelopen zaterdag naar een dikke jas. Tegenstander GVVV gaf daar graag gevolg aan en trakteerde de geelzwarten op een 5-1 nederlaag. In de thuiswedstrijd wonnen de Veenendalers al met 4-1 en op Sportpark Panhuis was het foutenfestival in de Zeelster verdediging helemaal compleet. UNA, dat bekend staat als reuzendoder was deze keer een heel Klein Duimpje.

Nog voordat de ploeg van Mark Schenning het in de gaten kreeg dat de wedstrijd was begonnen, stond de 1-0 al op het scorebord. In de 2e minuut schoot Soufiane Laghmouchi, in de winterstop toegevoegd aan de selectie van John de Wolf en voormalig speler van Volendam, de bal achter Petar Stoskovic. Tien minuten later verdubbelde Danny de Leeuw de voorsprong. Het werd van kwaad tot erger, want in de 24e minuut moest Pieter-Jan Scheerlinck met rood vertrekken en mocht Roy Terschegget vanaf de stip de stand op 3-0 brengen. Vlak voor rust veerden de Zeelstenaren even op. Op aangeven van Nick Tielemans kopte Niek van Boekel de 3-1 binnen. Met een zelfde strijdwijze als bij Jong Vitesse zou het in de tweede helft nog goed kunnen komen, maar die strijdwijze bleef uit.

GVVV hanteerde hetzelfde scenario als voor rust. Na twee minuten bracht Frank Tervoert de stand op 4-1 en tien minuten later maakte hij zijn tweede treffer van de wedstrijd: 5-1. Even leek het erop dat de honger bij de mannen van De Wolf nog niet gestild was en UNA kwam niet verder dan tegenhouden. Toch bleef de 5-1 na 90 minuten (en lang daarna) nog op het bord staan en dat was dik verdiend voor de Veenendalers, want UNA bakte er deze zaterdagmiddag niets van.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het plotselinge overlijden van de 14-jarige Nikita van Dijk, keepster van het tweede meisjesteam van GVVV. Dat verlies is veel erger dan een 5-1 nederlaag.

UNA: Stoskovic; Sebregts, Schapendonk (Tieben), Huijben, Scheerlinck; R. v. Boekel (Donkers), Boogers, N. v. Boekel; v. Wanrooij (v.d. Donk), v.d. Gevel, Tielemans
GVVV: Jansen; Hofman, Adnane, Terschegget, v. Eck, den Hartog, Tervoert, v.d. Voort, d. Leeuw, Mulder, Laghmouchi