vrijdag 19 april 2024

Korfbalscore bij Rood Wit

Mierlo-Hout – Rood Wit V. heeft het eerste punt van het seizoen binnen. In een knotsgek duel met Mierlo-Hout werd het uiteindelijk 5-5. Bij Rood Wit V. was Jan van Hout met vier doelpunten de grote man, de mooiste treffer kwam echter op naam van Jordy Maes.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd Mierlo-Hout – Rood Wit V. waren een aardige voorbode voor de rest van de wedstrijd. Binnen 5 minuten hadden beide ploegen al een grote kans gehad. Namens Mierlo-Hout kopte Erwin van den Broek de bal op de lat. Aan de andere kant belandde een kopbal van Bart Driessen maar net naast het doel van Devidson Janzen. In de minuten die volgenden wist Jan van Hout twee keer de Helmondse doelman te passeren. In de 7e minuut zette Mark van Doorn de spits vrij voor de keeper en Van Hout wist daar wel raad mee. Met een fraaie lob bracht Van Hout de gasten op voorsprong. Een paar minuten later verdubbelde diezelfde Jan van Hout de score na een assist van Driessen.
Hierna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd wat al snel resulteerde in een doelpunt. Richard Rooijakkers kon in de 18e minuut het lichte veldoverwicht uitdrukken in een doelpunt. Na de aansluitingstreffer bleef Mierlo-Hout de betere ploeg. In de 31e minuut werd een doelpunt van Mierlo-Hout afgekeurd wegens buitenspel, maar vlak voor het rustsignaal kon opnieuw Richard Rooijakkers scoren, waardoor er een 2-2 ruststand op het scorebord stond.

Mierlo-Hout kwam sterk uit de pauze, want binnen twee minuten bracht Maik Raaijmakers de Helmonders al weer op voorsprong. Na een klein uur spelen kwam Rood Wit V. beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in drie grote kansen voor de ploeg van Robbert Verhoeven. Binnen 10 seconden waren er drie mogelijkheden voor de gelijkmaker. Zowel Gideon Pieschel als Bart Driessen mochten vrij uithalen, maar keeper Janzen bleek een te groot obstakel. Daarna mocht Driessen nog een keer uithalen, maar zijn inzet werd door een veldspeler met de hand van de lijn gehaald. Heel Rood Wit V. schreeuwde om een penalty maar scheidsrechter Hodzelmans had dit echter niet gezien, waardoor de thuisploeg op voorsprong bleef staan. Net zoals in de eerste helft kon Rood Wit V. in een kort tijdsbestek twee keer scoren. In de 63e en 66e minuut wist Jan van Hout de 3-3 en de 3-4 te scoren. Iedereen die dacht dat Rood Wit V. nu de buit wel binnen had kwam echter bedrogen uit. Een kwartier voor tijd mocht Sander Vereijken aanleggen voor een vrije trap. Vanaf een kleine 20 meter joeg hij de bal achter Niels Bouwman, 4-4. In de slotfase leek Mierlo-Hout er weer met de volle buit vandoor te gaan. De Rood Wit V. defensie stond te schutteren, waardoor Dennis van Steenis de 5-4 binnen kon tikken. In de slotseconden mocht Rood Wit invaller Jordy Maes nog eens aanleggen. Zijn inzet, van ruim 25 meter, vloog recht in de kruising. De schitterende treffer van Maes was een mooie afsluiter van een hectisch voetbalmiddagje.

Rood Wit V.: Bouwman; Brugman (59. Damman), Verhoeven (60. Maes), Veenstra, Cox; Schellekens, v. Beek, v. Doorn; Driessen, Pieschel (77. Fasen), v. Hout