vrijdag 26 april 2024
Steven Cools maakt een Gestelse aanval onschadelijk - Foto: Ronald Otter

Marvilde uit beker na strafschoppenserie

Gestel – De competitie zit er op voor dit kalenderjaar, maar vandaag mocht Marvilde nog spelen in de vierde ronde van de districtsbeker. In de poulefase was Marvilde beter dan Caesar, Rood Wit V en De Valk. In de 2e ronde werd gewonnen van derde klasser Dommelen, waarna in de 3e ronde werd gewonnen van zaterdag eerste klasser WNC uit Waardenburg. In de 4e ronde was er wederom een uitwedstrijd geloot, nu tegen hoofdklasser VV Gestel. Vorig seizoen werd Marvilde door penalty’s uitgeschakeld door hoofdklasser Achilles Veen (na 1-1 eindstand) en ook vandaag zou dit uiteindelijk het scenario zijn, na 1-1 in de reguliere speeltijd, 4-2 verlies bij de penalty’s.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en na 14 minuten leverde dit de eerste grote kans op die meteen tot doelpunt werd gepromoveerd. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Rick van den Bogaard. Rick was net iets eerder bij de bal dan de keeper, maar in eerste instantie wist de keeper de bal nog (half) te keren. In de kluts viel de bal weer voor de voeten van Rick en vanaf links tikte hij de bal in het lege doel, 0-1. Tien minuten later kwam Gestel op gelijke hoogte. De bal werd diep gespeeld op Hennie Noijen (buitenspel?), waarna hij helemaal alleen voor Richard Prinsen stond. Zijn tikje opzij kon eenvoudig door Carsley Mathilda in het lege doel geschoten worden, 1-1. In de 36e minuut kwam Marvilde weer op voorsprong, maar door een scheidsrechterlijke dwaling ging deze treffer van Rick van den Bogaard niet door. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Danny Das, maar Danny raakte de bal niet aan, waarna dus Rick van den Bogaard de bal in het doel schoot. Onbegrijpelijk werd het doelpunt dus afgekeurd. Helaas had het arbitrale trio vandaag niet haar beste dag, niet alleen in deze situatie. In de laatste seconde van de eerste helft kreeg Hennie Noijen nog een niet te missen kans. Noijen werd diep gestuurd over de as van het veld. Hij omspeelde de uitgekomen Richard Prinsen, waarna hij op de rand van het strafschopgebied alle tijd had om de bal in het lege doel te schieten. Alleen Michael Maessen stond nog op 10 meter in de weg, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Toch wist Michael de bal te keren.

De tweede helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar in de 68e minuut kwamen er ineens 2 kort na elkaar. In die minuut ging Carsley Mathilda alleen op Richard Prinsen af. Richard wist te redden. In de volgende aanval was er weer een redding, maar de rebound kwam op de rand van het strafschopgebied bij Youssef Koubali terecht. Hij schoot hard in, maar de bal werd gekeerd door twee verdedigers in de baan van het schot. Tien minuten voor het einde mocht Mathilda nog een keer alleen op het Marvilde doel afgaan. Hij omspeelde Richard Prinsen en liet zich toen vallen. Zijn beloning was niet de gewenste strafschop, maar een gele kaart. In de 84e minuut schoot Ties Bazelmans vanaf 18 meter, maar de doelman pakte de bal klemvast. Twee minuten voor het einde nog een goede aanval van Marvilde via Jasper Jakobs en Danny Das, waarna de bal uiteindelijk bij Tommy Boogers terecht kwam aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gered door de doelman.

Na 90 minuten stond er dus een gelijke stand op het scorebord en penalty’s moesten de beslissing brengen. Helaas miste Marvilde 2 keer en schoot Gestel de eerste vier strafschoppen wel in het doel. Bij 4-2 voor Gestel was de wedstrijd dan ook afgelopen.

Marvilde: Prinsen; Cools, Van Vark, Louwers, Maessen; Bartholomeus (65. Boogers), Van der Steen, Bazelmans (87. Jakobs); Nawabi, Van de Bogaard, Das