Marvilde deze keer simpel langs Hilvaria

Hilvarenbeek – De start van de competitie was niet wat Marvilde ervan gedacht/gehoopt had. Na het gelijke spel thuis tegen EFC, werd vorige week verloren bij Sparta’25. Vandaag speelde Marvilde in Hilvarenbeek bij Hilvaria, dat met 2 keer verlies slecht aan de competitie is begonnen. Marvilde had vandaag echter, in tegenstelling tot vorig seizoen (2 keer 3-0 verlies), weinig moeite met de thuisclub. Na een snelle 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 0-3.

Het eerste kwart van de wedstrijd was Marvilde duidelijk de betere. In de 16e minuut nam Muti Nawabi een corner op links die door Max van den Akker volledig vrijgelaten op vijf meter midden voor het doel ingekopt werd, 0-1. Zeven minuten later was er een goede aanval over rechts, waarbij Clint van Doorn de bal voorgaf. Deze voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Ferry Aerts. Die schoot de bal vanaf 11 meter niet goed in, maar door de stuit die de bal maakte was doelman Sjors van Laarhoven kansloos, 0-2.

Marvilde leek op weg naar een grote overwinning, maar na deze 2 doelpunten kreeg juist de thuisploeg een veldoverwicht. Dit leverde in de 28e minuut een schot op van Coen van Oorschot vanaf de punt van het strafschopgebied. Sam van Rooij bokste de bal uit het doel tot corner. Twee minuten voor rust werd Joerie van Rijswijk op links bij de zijlijn gestuit. Hij wachtte niet af en nam de vrije trap snel. Aan de rechterkant stond Coen van Oorschot helemaal vrij. Coen was vorig seizoen een grote plaaggeest voor Marvilde, maar vandaag was hij niet helemaal wakker. De bal die hij kreeg bracht hem alleen voor Sam van Rooij, maar hij maakte het daarna veel te moeilijk. Hij omspeelde Sam, maar schoot daarna hard voor het doel langs.

Twee minuten in de tweede helft speelde Muti Nawabi de bal in op Salim Zeroual op de rand van het strafschopgebied. Salim gaf de bal terug en Muti plaatste de bal net naast het doel. Het enige gevaar van Hilvaria kwam in de 55e minuut. Een corner vanaf rechts van Joerie van Rijswijk werd bij de eerste paal ingekopt, maar bij de tweede paal net voor de doellijn weggekopt door Clint van Doorn.

Twintig minuten voor het einde werd de wedstrijd beslist. Een corner van de thuisclub werd gevangen door Sam van Rooij, die daarna uitrolde naar Gerrit Breton. De lange bal van Gerrit kwam bij Ferry Aerts die alleen op de doelman af kon gaan. Hij had geen moeite om vanaf 16 meter de bal in het lege doel te plaatsen, 0-3. Het laatste echte wapenfeit kwam in de 78e minuut. Mathijs de Bie maakte de bal goed vrij op de middenlijn en gaf hem mee met Clint van Doorn aan de linkerkant. Clint kwam naar binnen en schoot vanaf 18 meter op het doel. Onderweg werd de bal aangeraakt, maar doelman Van Laarhoven wist het schot toch te keren. De rebound was voor Dennis van de Weijer, maar omdat de hoek te scherp was kon de doelman van Hilvaria de bal keren tot corner.

16. v.d. Akker 0-1, 23. Aerts 0-2; 70. Aerts 0-3

Marvilde: v. Rooij; Yilmaz (67. Breton), R. Born, J. Born, C. v. Doorn; Zeroual, M. v. Doorn, Demin; Aerts (72. v.d. Weijer), Nawabi (62. d. Bie), v.d. Akker