zaterdag 20 april 2024
Marvilde in de aanval met Louwers, Bazelmans en Yilmaz - Foto: Ruud Bertels

Marvilde doet goede zaken in Eersel

Eersel – In de 2e klasse blijft het ongemeen spannend. Een zestal clubs strijden om de hoofdprijs, waarbij Marvilde sinds vorige week op de 1e plaats staat. Zondag trof Marvilde op sportpark De Dieprijt in Eersel de nummer twee EFC. Marvilde werd de verdiende winnaar van deze topper en omdat de concurrentie voor de bovenste plaatsen averij opliep nestelde Marvilde zich nog wat steviger op de 1e plaats. Maar de competitie is nog allerminst beslist …… !

Net voor de wedstrijd begon, deed april wat ie wil: een stevige hagelbui die overging in wat miezerregen zorgde ervoor dat het grasveld lastig te bespelen was. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht EFC de aanval op, maar het was binnen amper 2 minuten aan de andere kant al raak. Bij de eerste en beste aanval kreeg Erwin Isbouts de bal en van een meter of 30 schoot hij de bal over de te ver voor zijn doel staande EFC-keeper Koen Wouters. De bal plofte via de onderkant van de lat in het lege EFC doel, 0-1. EFC voerde vervolgens de druk op en speelde meer op de helft van Marvilde dan andersom. Tot echte grote kansen leidde dit niet. Na ruim een half uur mocht EFC via Teun van Borrenbergen een vrije trap nemen, maar hij nam hem dusdanig slecht dat Rick van den Bogaard de bal kon onderscheppen. Als een duvel uit een doosje sprintte hij op links met de bal naar de achterlijn vanwaar hij een voorzet gaf op Tayfun Yilmaz. Die kon de bal in alle vrijheid recht voor het doel aannemen, kapte met gemak zijn tegenstander uit om vervolgens simpel de 0-2 aan te tekenen.

Marvilde-spits Tayfun Yilmaz tikt na 32 minuten redelijk simpel de 0-2 in het Eerselse doel - Foto: Ruud Bertels
Marvilde-spits Tayfun Yilmaz tikt na 32 minuten simpel de 0-2 in het Eerselse doel – Foto: Ruud Bertels

Snel na de 0-2 had EFC tegen kunnen scoren. Het gebeurde uit een stilstaande situatie waarbij Teun van Borrenbergen vanaf een meter of 30 schuin voor het Marvilde-doel een vrije schop mocht nemen. Hij krulde de bal over de muur, maar ook een paar centimeters naast de voor EFC verkeerde kant van de paal. In de daarop volgende aanval kreeg Yilmaz weer een grote kans, maar deze keer kon de snelle Marvilde-spits de EFC-doelman niet nogmaals het nakijken geven. Drie minuten voor het rustsignaal was het opnieuw Teun van Borrenbergen die op een bijna identieke plaats als voorheen een vrije schop mocht nemen. Ook nu had Marvilde geluk, want de bal ketste via de deklat over het doel van de blauwwitters. Dat was het laatste wapenfeit in de eerste helft, waardoor Marvilde met een comfortabele ruststand van 0-2 de thee op mocht zoeken.

In de 2e helft kwam het eerste gevaar van EFC. Jesse van Gerwen kon van dichtbij op doel schieten, waarbij Marvilde-keeper Sten Otter de bal niet onder controle kreeg. Die ketste het veld weer in waarna Bas Beljaars nogmaals van dichtbij op het doel mocht schieten. Opnieuw was het Sten Otter die, met wat moeite, de bal alsnog tot corner kon wegtikken. Dit was eigenlijk de enige kans voor de Eerselnaren in de 2e helft, want de roodzwarte ploeg was qua aanval nauwelijks bij machte om de Marvilde-defensie in problemen te brengen. Mavilde had dan ook weinig te vrezen van EFC en had de score zelfs nog wat kunnen opvoeren. Zo kreeg invaller Jasper Jakobs de bal centraal door het midden in de voeten aangespeeld. Alleen op de keeper afstormend probeerde hij de sluitpost van EFC te omspelen, maar speelde de bal daarbij te ver voor zich uit waardoor die over de achterlijn rolde. Nauwelijks twee minuten later was het linksbuiten Rick van de Bogaard die op links alleen op de keeper of mocht gaan. Zijn schot strandde echter op het uitgestrekte been van EFC-doelman Koen Wouters.

EFC kon ook in de laatste minuten niet meer gevaarlijk worden, waardoor Marvilde deze topper in de 2e klasse uiteindelijk redelijk simpel met 0-2 kon winnen. Opvallend was dat de concurrentie voor de bovenste plaatsen ook punten liet liggen: NWC verloor met maar liefst 5-1 van laagvlieger RKSV Heeze, terwijl SV Blerick onverwacht met 2-1 onderuit ging tegen SV Laar dat al gedegradeerd is. Marvilde nestelde zich hierdoor nog wat vaster op de eerste plaats in de 2e klasse. De blauwwitters weten echter dat de competitie nog lang niet beslist is met nog een zwaar programma te gaan: EFC thuis, Rood Wit uit, Blerick uit en RPC thuis ……

Opstellingen
EFC: Wouters; v.Kemenade, v. Borrenbergen, v. Heukelom, Theuws, Verstappen (85. v. Sambeeck), Prat (60. Hooyen), v. Gerwen, v. Limpt, Beljaars, v. Ekert
Marvilde: Otter; Cools, v.d. Wiel, Louwers, Bartholomeus; Isbouts, Bertels (83. Jakobs), Bakermans, Boogers (61. Bazelmans); v.d. Bogaard, Yilmaz