donderdag 18 april 2024
Goed nieuws voor Marvilde: Danny Das is terug van een lange blessure - Foto: Ronald Otter

Marvilde eenvoudig naar volgende bekerronde

Dommelen – In de eerste knock-out ronde van de beker speelde Marvilde op zaterdagavond op een mistig sportpark ’t Heike in Dommelen. Gezien het verschil tussen derde en eerste klasse zou dit een overwinning voor Marvilde moeten worden en uiteindelijk lukte dit ook zonder noemenswaardige problemen. Voor Marvilde was de terugkeer van Danny Das zeker zo belangrijk. Op 3 april brak hij in de thuiswedstrijd met NWC zijn arm en na een hele zomer doortrainen kreeg hij tijdens de eerste oefenwedstrijd naar het nieuwe seizoen op 5 augustus een grote terugslag. Vandaag speelde hij voor het eerst weer in Marvilde 1 en vierde dit met een fraai doelpunt.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde de betere ploeg. Voetballend ging het allemaal gemakkelijker dan bij de thuisploeg en qua kansen was het verschil erg groot. Dit alles werd gesterkt door de heel snelle voorsprong. Al in de 4e minuut werd een corner aan de linkerkant kort genomen door Muti Nawabi op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor en bij de tweede paal bracht Tommy Boogers de bal weer voor het doel. Hier kon Ties Bazelmans de bal eenvoudig in het lege doel tikken, 0-1. Na een klein kwartier probeerde Dommelen wat terug te doen. Een schot van Max van den Akker ging diagonaal voorlangs het Marvilde doel, en ook 2 corners achter elkaar leverden uiteindelijk weinig gevaar voor de Marvilde defensie op.

In de 22e en 25e minuut waren er kansen voor Muti Nawabi. Eerst na een voorzet vanaf rechts van Tommy Boogers en daarna na voorbereidend werk van Danny Das vanaf links. Beide keren stuitte Muti op de doelman van Dommelen, Dennis Soeteman. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde dan toch op een verdiende 0-2 voorsprong, al kwam dit doelpunt enigszins gelukkig tot stand. Na goed doorzetten van Tie Bazelmans kreeg Tommy Boogers op rechts de bal. Hij schoot vanaf rechts in het strafschopgebied, maar zijn schot werd half geblokt, waardoor de bal over de doelman in de verste hoek terecht kwam, 0-2.

In de tweede helft probeerde Dommelen met fel spel weer even aan te zetten. Het leverde in de 55e minuut een kansje op voor Thomas Keeman. Recht voor het Marvilde-doel kreeg hij op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld. Met alleen Sten Otter voor zich handelde hij te gehaast en schoot de bal naast. Na ruim een uur spelen kwam een voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht. Hij schoot de bal tegen de paal, waarna Danny Das in de rebound voor de 0-3 zorgde. Hierna creëerde Marvilde zich nog vele kansen, maar hoe groot ze ook waren, ze waren niet besteed aan Danny Das en Rick van den Bogaard. Uiteindelijk moest er een te korte terugspeelbal in de verdediging van Dommelen aan te pas komen om de score alsnog op te voeren. Rick van den Bogaard onderschepte de bal en was daarmee meteen doelman Dennis Soeteman voorbij. De bal in het lege doel schuiven was hierna geen probleem meer, 0-4. In de 84e minuut scoorde Dommelen nog tegen, nadat een corner vanaf rechts van Jordy van der Heijden niet goed weggewerkt werd en invaller Nordin van Weert, vrij op de zestien, de bal hard in mocht schieten, 1-4.

04.    Bazelmans               0 – 1
35.    Boogers                    0 – 2
62.    Das                            0 – 3
70.    van den Bogaard     0 – 4
84.    van Weert                 1 – 4

Marvilde: Otter; Bartholomeus (40. Cools), v. Vark, v.d. Wiel, Maessen; Boogers, v.d. Steen (67. Bertels), Bazelmans; Das (74. Martens), Nawabi, v.d. Bogaard
Dommelen: Soeteman; v. Maasakkers, Beeks, v.d. Besselaar, Burgmans, Keeman (70. v. Weert), v. Son, v.d. Heijden, Jansen (46. v. Leeuwen), v.d. Akker, v. Dooren (64. v.d. Gevel)