vrijdag 19 april 2024

Marvilde grijpt naast 2e periodetitel

Meerveldhoven – Vandaag speelde Marvilde de laatste wedstrijd van de tweede periode. Na 8x winst en 2x gelijk in de laatste 10 wedstrijden zou de wedstrijd tegen Hilvaria (derde van onder) geen probleem op mogen leveren. EFC speelde op hetzelfde moment tegen Sparta’25 en afhankelijk van dat resultaat zou Marvilde de periode kunnen winnen. EFC won met 2-0 dus een overwinning van Marvilde was voldoende. Na een zeer matige wedstrijd was dat teveel gevraagd, Marvilde speelde met 1-1 gelijk tegen Hilvaria.

De eerste helft was van twee kanten erg moeizaam. In het druilerige weer werden kansen nauwelijks uitgespeeld. In de 39e minuut gaf Clint van Doorn vanaf rechts laag voor en bij de eerste paal schoot Max van den Akker hoog over. Vijf minuten later kopte Max van den Akker nog een voorzet vanaf de rechterkant van Wouter van Vark over het doel.

In de tweede helft was Hilvaria meteen gevaarlijk. Een corner vanaf rechts werd in de 46e minuut tegen de onderkant van de lat gekopt. Vier minuten ging Clint van Doorn de fout in. Hij plaatste de bal breed in de verdediging waar op dat moment alleen de Hilvarenbeekse spits stond. Joerie van Rijswijk had er geen probleem mee om dit cadeautje met een stift over Sam van Rooij uit te pakken: 0-1.

Marvilde ging wanhopig op zoek naar doelpunten, maar wat in de vorige wedstrijden zo gemakkelijk ging was vandaag erg moeilijk. In de 65e minuut mocht Hilvaria in de verdediging tegen de zijlijn een vrije trap nemen. Een verdediger wilde deze vrije trap aan de doelman geven, maar deed dit op een manier alsof hij de vrije trap nam. Dus toen de doelman de bal in zijn handen nam floot de scheidsrechter voor een indirecte vrije trap links in het strafschopgebied. Dit leek kansrijk, maar de vrije trap leverde daarentegen een kans op voor Hilvaria! De vrije trap werd weggewerkt, waarna de bal op de middenlijn afgejaagd werd. Van Rijswijk stoomde op en gaf uiteindelijk breed op Sem Hendriks wiens inzet werd gestopt door Sam van Rooij en uiteindelijk tot corner gekopt door Clint van Doorn. Daar kwam Marvilde even goed weg!

Rond de 70e minuut waren er schoten van Robbert Born en Twan Demin, maar beide werden tegengehouden door doelman Sjors van Laarhoven. In de 74e minuut kwam Marvilde dan toch op gelijke hoogte. Robbert Born nam op rechts een vrije trap die door Max van den Akker ingekopt werd. De doelman bracht redding, maar Tayfun Yilmaz was goed gevolgd en kreeg een eenvoudige rebound, 1-1.

Marvilde had nog één doelpunt nodig, maar in de laatste 10 minuten waren de grootste kansen voor Hilvaria, via Dorus van Trier en Sem Hendriks. Maar de grootste (100%) kans was voor Coen van Oirschot. In de 87e minuut gaf Tim van Riel vanaf de achterlijn de bal voor en Van Oirschot had een leeg doel voor zich. Op 5 meter kreeg hij de bal op zijn hak, waardoor deze toch nog naast het doel ging.

Marvilde kreeg in de 90e minuut nog een prima kans toen Max van den Akker zich goed vrij kapte en op de rand van het strafschopgebied de bal net voorbij de tweede paal krulde. In de 91e minuut was het slotakkoord voor Hilvaria (of voor Sam van Rooij?). Zowel Coen van Oirschot als Sem Hendriks kwamen alleen voor de doelman van Marvilde. Beide keren bracht Sam van Rooij redding en daarmee redde hij een punt voor Marvilde. Helaas was dit te weinig en daardoor ging EFC aan de haal met de 2e periode.

49. v. Rijswijk 0-1, 74. R. Born 1-1

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn (70. J. Born), R. Born, v. Vark; Muti Nawabi, d. Matter, Demin; Yilmaz, Zeroual (70. d. Bie), v.d. Akker
Hilvaria: v. Laarhoven; v. Teeffelen, J. v. Trier, Kolen, v.d. Wal; Hendriks, D. v. Trier, v. Gestel (46. v. Beers); v. Oirschot, v. Rijswijk, Kramers (84. v. Riel)