zaterdag 20 april 2024
Sander Bertels slalomt door de Limburgse verdediging - Foto: Ruud Bertels

Marvilde komt opnieuw niet tot winst

Sevenum – Het ene gelijke spel is het andere niet. Vorige week speelde Marvilde een prima wedstrijd bij Someren en was de ontevredenheid groot dat er niet gewonnen was. Vandaag maakte Marvilde vijf minuten voor het einde gelijk en daarna was nog alles mogelijk, ook verliezen. De hele wedstrijd was vandaag onrustig en dat begon eigenlijk al voor de wedstrijd door trieste omstandigheden. Max van de Gevel ging in de warming up naar huis wegens familie omstandigheden.

In het begin van de wedstrijd had Sparta’18 het meeste spelaandeel. In de 19e minuut leverde dit de eerste kans op. Thijs Janssen nam een vrije trap op 25 meter die door Jeroen Keeris uit de kruising werd gestompt. De aansluitende corner kwam via een voorzet van Thijs Janssen bij Sjoerd Lucassen, maar die kopte vanaf 5 meter in vrije positie naast. Net voor het half uur kwam de thuisclub op voorsprong. Michael Maessen dacht de bal af te kunnen schermen bij de achterlijn, maar Bart Schouten kreeg toch nog een voet achter de bal. Zijn voorzet werd bij de 1e paal in het doel getikt door Thijs Janssen, 1-0.

Hierna ging het overwicht steeds meer richting Marvilde. In de 37e minuut leverde dit de gelijkmaker op. Een aanval via Ties Bazelmans en Tayfun Yilmaz werd door Tayfun vanaf de achterlijn voorgezet. In de kluts kwam deze ook tegen het been van Gijs Kiebert, waardoor deze in het doel verdween, 1-1. Twee minuten later gaf Muti Nawabi de bal voor vanaf de achterlijn en schoot Tayfun Yilmaz deze in de kruising. Hoe je buitenspel kunt staan bij een voorzet vanaf de achterlijn weet niemand, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit signaal over. Net voor de rust viel Tommy van de Wiel uit met een behoorlijke blessure aan het gezicht.

In de 47e minuut moest Jeroen Keeris bij een inzet van dichtbij snel reageren. Hij haalde de bal net onder de lat vandaan, waarna hij de bal rustig kon vangen. Ondanks de aanvallende druk van Marvilde kwam Sparta’18 bij een tegenaanval tot scoren. Bart Schouten gaf de bal vanaf links voor en bij de tweede paal mocht Pim Nellen de bal in het doel schieten, 2-1. Weer moest Marvilde in de achtervolging, maar het aanvalsspel was erg gehaast en onnauwkeurig. De dreiging leverde uiteindelijk vijf minuten voor het einde de gelijkmaker op. Luc Martens gaf voor, waarna Ties Bazelmans de bal doorkopte. Deze kwam op de punt van het vijfmetergebied aan de rechterkant bij Tayfun Yilmaz terecht. Tayfun schoot de bal diagonaal in het doel, 2-2.

Marvilde bleef volle bak de aanval zoeken, waarbij zelfs Stijn Louwers zijn plek in de verdediging achterliet en in de spits bleef staan. Sparta had hierdoor veel ruimte en had vooral via Rob Peeters de nodige mogelijkheden. Geen van die kansen leverden een doelpunt op. In de blessuretijd kopte Stijn Louwers nog van dichtbij een corner van Muti Nawabi in. Zijn inzet werd van de doellijn weggekopt. Na twee keer 0-0 (RPC thuis en Someren uit) speelde Marvilde dus voor de derde achtereenvolgende keer gelijk.

28. Lucassen 1-0, 37. Kiebert 1-1; 59. Nellen 2-1, 85. Yilmaz 2-2

Marvilde: Keeris; v. Vark, Louwers, v.d. Wiel (Martens), Maessen; Bazelmans, Cools, Bertels; Kiebert, Nawabi, Yilmaz