dinsdag 23 april 2024
Soms lijkt voetbal wel ballet, met Ties Bazelmans en Max vd Akker voor Marvilde - Foto: Ruud Bertels

Marvilde maakt het zichzelf moeilijk

Bladel – Na de nederlaag vorige week in Geldrop tegen Braakhuizen, stond vandaag de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting tegen Bladella op het programma. Bladella zit sinds de winterstop in de winning mood en Marvilde speelt erg wisselvallig. Vandaag was van beide kanten iets te zien van het voorgaande. Bladella speelde niet slecht, maar door een rode kaart in de 30e minuut en een 0-3 stand na een uur voetballen leek er niets te halen voor de thuisclub. Marvilde maakte het echter niet definitief af en toen het tien minuten voor het einde 2-3 werd, werd het toch nog billen knijpen. Uiteindelijk sleepte Marvilde deze stand alsnog over de streep.

De eerste mogelijkheid was na 5 minuten voor Ties Bazelmans die een voorzet van Jelle Born bij de tweede paal net niet in het doel kon werken. Hierna was Bladella een kwartier lang de betere ploeg. Stijn Wouters was het dichtst bij een doelpunt toen hij in de 15e minuut een voorzet vanaf links bij de 2e paal inschoot, maar Sam van Rooij kon redding brengen. In de 19e minuut won Muti Nawabi op het middenveld een kopduel en kwam de bal voor de voeten van Danny Das. Die gaf de bal diep op links naar Max van den Akker, waarna Max richting strafschopgebied ging en van dichtbij de bal langs de doelman van Bladella tikte, 0-1. Er kwamen hierna kansen over en weer, maar in de 30e minuut leek Marvilde op rozen te zitten. Anel Selimovic had in de 12e minuut een gele kaart gehad voor een reactie op een overtreding (niet tegen hem) en maakte in de 30e minuut een overtreding op de middenlijn. Hiervoor kreeg hij een tweede gele kaart en dus rood.

Marvilde profiteerde al snel. In de 34e minuut ging Jelle Born goed door op links en vanaf de achterlijn gaf hij de bal voor op Sander Bertels. Op 11 meter schoot Sander op doel en onderweg werd de bal van richting veranderd. Hierdoor was de doelman kansloos en stond Marvilde op een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft leek Marvilde de wedstrijd snel te willen beslissen. Na vijf minuten ging Wouter van Vark goed door op links, waarna hij de bal breed gaf aan Jelle Born. Zijn schot vanaf 23 meter werd nog net uit de linker beneden hoek getikt door doelman Stan van den Berg. Hierna waren er schietkansen voor Sander Bertels (52e) en Danny Das (53e), alvorens Danny Das, met zijn 100e doelpunt in dienst van Marvilde, de score op 0-3 bracht. Dat gebeurde in de 57e minuut na een perfecte 1-2 tussen Wouter van Vark en Muti Nawabi. Wouter gaf hierna voor en Danny Das schoot midden voor het doel op 15 meter de bal in het doel, 0-3.

Er leek niets aan de, maar in de 70e minuut mocht Tom Maas toch de 1-3 intikken. Tien minuten voor het einde ging diezelfde Maas naar de grond na een licht duwtje en de scheidsrechter beloonde dat met een strafschop die door Stijn Wouters in de hoek werd geschoten, 2-3. Hierna ging Bladella pompen en had Marvilde het nog moeilijk. Bladella kreeg echter geen grote kansen meer en zo nam Marvilde toch de 3 punten mee naar huis.

19. v.d. Akker 0-1,  34. Bertels 0-2; 57. Das 0-3, 70. Maas 1-3, 81. Wouters 2-3

Opstelling:
Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, v.d. Wiel, Yilmaz; Bertels (71. Maessen), J. Born, Bazelmans; Das (81. v.d. Weijer), Muti Nawabi (90. Jakobs), v.d. Akker