woensdag 24 april 2024
Robbert Born aan de bal, Wouter van Vark en Tijs de Matter wachten af - Foto: Ronald Otter

Marvilde maatje te groot voor NWC

Asten – De 2e periode wordt aangevoerd door EFC en Marvilde, waarbij Eersel een iets beter doelsaldo heeft. Marvilde had vandaag aan het doelsaldo kunnen werken, kreeg ook veel kansen, maar kwam niet verder dan een 2-4 overwinning. Marvilde had de gehele wedstrijd onder controle, maar lange tijd bleef het nog spannend. Pas in het laatste half uur kwam het veldoverwicht ook op het scorebord tot uiting.

Marvilde had de laatste jaren weinig problemen met NWC. Vandaag was het niet anders al kwam de thuisploeg na 9 minuten wel op voorsprong. Een vrije trap op 35 meter van het doel werd slecht genomen door Luuk Castelijns. De bal ging recht op Sam van Rooij af, zonder dat er een tegenstander in de buurt was en leek al stuiterend in de handen van de doelman te gaan. Toch pakte hij mis en was de 1-0 een feit. Gelukkig repareerde Twan Demin al binnen één minuut deze tegenvaller. Een voorzet vanaf rechts van de opgerukte Clint van Doorn kwam bij Twan. Met een heerlijke voetbeweging plaatste hij vanaf 20 meter de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek voor de 1-1.

Hierna kwamen Salim Zeroual en Max van den Akker een keer alleen voor de doelman, maar beide keren pakte Gijs Brusewitz de bal voor de voeten weg. In de 21e minuut speelde Mark Bosch de bal vanaf de helft van Marvilde terug op zijn eigen doelman. Salim Zeroual ging hier achteraan en Brusewitz schoot de bal tegen Salim aan. Hierdoor kwam deze op de rand van het strafschopgebied terecht. Max van den Akker zat er goed bij, maar lastig gevallen door een verdediger ging zijn inzet naast het doel. Eén minuut later kwam Max weer alleen voor de doelman. Op de 16 meter lijn lobte hij de bal over de uitgekomen sluitpost, maar ook deze inzet ging net naast het doel.

De tweede helft verliep zoals de eerste. Na tien minuten werd Max van den Akker op links diep gestuurd. Bij de achterlijn gaf hij de bal terug op Salim Zeroual. Salim kwam echter niet goed uit en in plaats van het lege doel te raken ging de bal over de zijlijn. Op het uur liet Robbert Born zien wat hij goed kan: hard schieten. Hij mocht ongehinderd opkomen en op 35 meter haalde hij uit. De doelman stond iets voor zijn doel, waardoor de bal in het doel plofte, 1-2. Hiermee leek Marvilde de wedstrijd te beslissen, maar drie minuten later was de stand alweer gelijk toen Teun van Erp vanaf 23 meter op doel schoot, 2-2.

Weer drie minuten later kwam Marvilde dan wèl op de beslissende voorsprong. Max van den Akker ging diep op rechts en net binnen het strafschopgebied schoot hij diagonaal in. Brusewitz liet de bal los, waarna Clint van Doorn, die goed meegelopen was, de bal diagonaal in de kruising schoot, 2-3. Marvilde speelde beheerst verder en in de 87e minuut werd Mathijs de Bie over de as richting het doel gestuurd. In het strafschopgebied werd hij neergelegd. Scheidsrechter Tempelaar uit Dordrecht kende een strafschop toe en gaf Sander van den Eijnde een rode kaart. Max van den Akker schoot de bal snoeihard net onder de lat, 2-4 eindstand.

9. Castelijns 1-0, 10. Demin 1-1, 61. R. Born 1-2, 64. v. Erp 2-2, 67. C. v. Doorn 2-3, 87. v.d. Akker 2-4 (str),

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; J. Born (85. Bazelmans), Demin, d. Matter; Muti Nawabi (82. d. Bie) Zeroual (70. Yilmaz), v.d. Akker
NWC: Brusewitz; Castelijns, Heins, v. Horne, M. Bosch (46. Hendrix), L. v.d. Bosch (83. Kuijpers), v.d. Eijnde, Sabbar (78. v. Tilburg), Geuns, v. Erp, Janssen