Vincent Bartholomeus, na lang blessureleed weer terug in Marvilde 1 - Foto: Ruud Bertels

Marvilde met winst op Braakhuizen goed uit winterstop

Meerveldhoven – Voor de winterstop was Marvilde goed op dreef. Na drie dikke overwinning was er helaas nog een dikke nederlaag thuis tegen EFC, maar het gevoel was goed. Vandaag ging de eerste helft tegen Braakhuizen gelijk op, maar in de tweede helft was Marvilde uiteindelijk duidelijk beter en won verdiend met 2-0. Braakhuizen mocht blij zijn met de coulance van de scheidsrechter, anders had het met meerdere rode kaarten naar huis kunnen gaan.

De eerste helft speelde zich vooral tussen de twee strafschopgebieden af. In de strafschopgebieden gebeurde niet zo veel. In de 22e minuut kwam Romano ter Linden vanaf links alleen voor Richard Prinsen (vervanger van vaste doelman Sam van Rooij die net terug was van een ski vakantie). Richard bracht prima redding op de inzet van Romano. In de 30e minuut gaf Dennis van de Weijer de bal vanaf het middenveld op Max van den Akker aan de linkerkant. Max omspeelde zijn tegenstander en ging richting doelman Youri van Tilburg, maar die redde op de inzet van Max. Zes minuten later was ook de doelman kansloos. Een duel op het middenveld van twee kanten leverde geen fluitsignaal op van de leidsman. De spelers van Braakhuizen stonden te slapen, maar Tayfun Yilmaz ging wel achter de bal aan. Bij het strafschopgebied speelde hij de bal over de uitgekomen doelman in het lege doel, 1-0.  Twee minuten later creëerde Max van den Akker zijn eigen kans. Op eigen helft kwam Max op rechts in balbezit, waarna hij te snel was voor de gehele verdediging van Braakhuizen. In het strafschopgebied aangekomen schoot hij op doel, maar doelman Van Tilburg redde met de benen.

Meteen in de tweede helft kwam Max van den Akker over rechts in het Geldropse strafschopgebied, maar zijn schot scheerde over de kruising. Tien minuten later gaf Danny Das de bal voor vanaf de kruising van de achterlijn en de vijf meter lijn. Hoewel er meerdere spelers van Marvilde voor het doel stonden, ging de bal aan iedereen voorbij. In de 63e minuut ging Max van den Akker prima door over links. Vanaf de achterlijn gaf hij de bal terug op Danny Das, wiens inzet vanaf 11 meter werd gestopt. De enige mogelijkheid van Braakhuizen was een kopbal over het doel van Anthony de Haan in de 70e minuut. De aanval hierna gaf Robbert Born de bal diep op Max van den Akker. De doelman van Braakhuizen bleef in zijn doel, waar uitkomen de betere optie was geweest. Hierdoor kon Max eenvoudig in balbezit komen en op 7 meter van het doel de bal over de uitgekomen doelman spelen, 2-0. Twee minuten later had Tayfun voor de 3-0 moeten zorgen. Een corner van Marvilde werd afgeslagen, maar weer teruggebracht. Via een verdediger van Braakhuizen kwam de bal voor de voeten van Tayfun, maar helemaal vrij voor de doelman tikte hij de bal naast.

In de laatste tien minuten waren er nog kansen voor Wouter van Vark (te onrustig naast het doel geschoten op vijf meter) en Ties Bazelmans (voorzet Tayfun Yilmaz vanaf links bij 1e paal ingekopt, keeper redt), maar wat overheerste waren de ongemeen harde overtredingen van Braakhuizen. Een aantal keren keek de scheidsrechter door de vingers bij het bepalen van de strafmaat anders waren er meerdere spelers weggestuurd. Uiteindelijk kreeg alleen Shentley Mathilde de rode kaart (in tien minuten speeltijd 2x geel).

Volgende week worden om 13:30 uur de nieuwe kleedlokalen geopend, waarna Marvilde en RKVVO de eerste gebruikers van het nieuwe gebouw mogen zijn. Met veel vrijwilligers heeft Marvilde in 10 maanden tijd een schitterend gebouw uit de grond gestampt. In de wedstrijd tegen RKVVO heeft Marvilde nog iets goed te maken na de smadelijke 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd

36. Yilmaz 1-0; 71. v.d. Akker 2-0

Marvilde: Prinsen; Bartholomeus, Vroomen, v.d. Wiel, Maessen (87. d. Joode); v. Vark, R. Born, v.d. Weijer; v.d. Akker (80. Bertels), Das (72. Bazelmans), Yilmaz