zaterdag 20 april 2024

Marvilde na goed begin onderuit tegen Braakhuizen

Geldrop – Marvilde slaagt er maar niet in een goede serie neer te zetten. Na de prima overwinning een paar weken geleden tegen FC Eindhoven volgde een matige vertoning thuis tegen RKVVO (verlies). Vorige week weer een prima overwinning tegen RPC, maar vandaag was het weer zwak. De eerste helft begon nog goed, maar na de tegentreffer van Braakhuizen kon Marvilde geen vuist meer maken en verloor de wedstrijd dus met 1-0.

De wedstrijd begon nog goed voor Marvilde. Het veldspel was beter dan dat van de thuisploeg en het leek slechts een kwestie van tijd voordat er een doelpunt zou vallen. Dat viel in de 7e minuut ook toen Danny Das de bal prima in de hoek kopte. De grensrechter vlagde echter, onterecht, voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit signaal over. Vijf minuten later nam Ties Bazelmans een corner en midden voor het doel op 7 meter kwam Tommy van de Wiel inlopen, klaar om de bal in te koppen. Hij werd met twee handen in de rug geduwd en kon dus niet inkoppen, maar ondanks dat het overduidelijk was leverde dit geen strafschop op. Na 25 minuten kwam Tayfun Yilmaz, na goed doorzetten op links  in balbezit. Hij gaf de bal naar Danny Das die op 18 meter net voor het doel langs schoot. Zoals gezegd stond niets een treffer van Marvilde in de weg, maar plots stond Mike van de Meij vrij in het strafschopgebied. Zijn diagonale schot leverde in de 37e minuut de 1-0 voorsprong op voor de thuisploeg. Een paar minuten voor rust mocht Remco van Wetten op 18 meter nog uithalen, maar Sam van Rooij redde knap. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Braakhuizen nog een hoekschop die op de lat werd gekopt en in de rebound van dichtbij ingeschoten werd, maar opnieuw redde Sam van Rooij.

De tweede helft begon Marvilde weer sterk, maar de kansen werden niet benut. In de loop van de 2e helft werd het spel steeds slordiger en kwam er langzaam aan meer irritatie in het spel. Dat is meestal geen goed teken en ondanks erg aanvallend wisselen van trainer Edwin Slagboom, slaagde Marvilde er niet meer in goede kansen uit te spelen. De grootste kans was in de 2e helft zelfs voor Anthony de Haan van Braakhuizen in de 74e minuut. Hij ging over de as alleen richting Sam van Rooij, maar die had een prima redding op zijn inzet. Marvilde heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen in de strijd om de bovenste plaatsen achter koploper FC Eindhoven AV.

37. v.d. Meij 1-0

Marvilde: v. Rooij; v. Vark (75. Muti Nawabi), v.d. Wiel, R. Born, Bartholomeus (22. Maessen); J. Born, Bertels, Bazelmans (82. Kiebert), Das, Yilmaz, v.d. Akker
Braakhuizen: v. Tilburg; Sweegers, Driessen, Akwunwa, Jeoffrey, d. Wit (40. B. Scheenloop), T. Scheenloop, Jourdain (57. t. Linden), d. Meij, v. Wetten, d. Haan (80. Hawedi)