zaterdag 20 april 2024

Marvilde na poulefase uitgebekerd

Hoensbroek – Voor het eerst sinds jaren heeft Marvilde zich niet kunnen plaatsen voor de 1e bekerronde. In de poulefase waren een forse 6-0 winst op FC Hoensbroek en een knap 2-2 gelijkspel vanmiddag tegen de voormalige hoofdklasser EHC/Heuts niet voldoende om door te bekeren. De ongelukkige nederlaag vorig weekend tegen Oirschot Vooruit heeft de blauwwitters de das omgedaan.

EHC begon sterk en Marvilde had in het eerste kwart van de wedstrijd niet zoveel in te brengen. In de 18e minuut mocht Michelle Zotti voorzetten vanaf links en bij de eerste paal aaide spits Tim Maassen de bal met het hoofd. Hierdoor was Sam van Rooij uitgespeeld en was de 1-0 een feit. Marvilde reageerde snel. Een vrije trap vanaf rechts van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal vogeltje vrij ingekopt door Ties Bazelmans, 1-1.

In de tussentijd had Marvilde de bal al een keer over de zijlijn gespeeld voor een hoofdblessure bij een speler van EHC, maar in de 28e minuut deed EHC dat niet toen Steven Cools een bloedende neus had na een stoot van een speler van EHC. Gevolg was uiteindelijk een overtreding van Tommy van de Wiel en een penalty voor EHC. De scheidsrechter had, ook als EHC de bal niet over de zijlijn speelt, allang af moeten fluiten voor een hoofdwond. Daarnaast zou een gele kaart voor provocerend gedrag van Robbie Terwint ook niet meer dan terecht geweest zijn. Hij vond het nodig om al klappend en hard roepend langs de spelers van Marvilde te lopen. Na vier minuten kon de strafschop uiteindelijk genomen worden en Steven Cools moest gewisseld worden. Zotti had geen probleem om de 2-1 in te schieten. Gelukkig kon Marvilde ook nu weer snel gelijk komen. Dennis van de Weijer speelde de bal diep over links op Max van den Akker, die de bal door de benen van een tegenstander speelde en vanuit een moeilijke hoek doelman Bjorn Vlieger verschalkte, 2-2.

De tweede helft kreeg EHC geen kansen meer en had Marvilde meerdere mogelijkheden om toch nog met een overwinning weg te gaan uit Hoensbroek. Helaas lukte dit uiteindelijk toch niet meer en kan Marvilde zich al vroeg in het seizoen alleen nog maar storten op de competitie.

18. Maassen 1-0, 20. Bazelmans 1-1; 32. Zotti 2-1 (str), 37. v.d. AKker 2-2

Marvilde: v. Rooij; Maessen, R. Born, v.d. Wiel, Cools (46. Vroomen); Kiebert (Bertels), v.d. Weijer (70. Yilmaz), Bazelmans, Das, Nawabi, v.d. Akker