vrijdag 19 april 2024
De 1-4 wordt in tweede instantie ingekopt door Tayfun Yilmaz - Foto: Ronald Otter

Marvilde na winst op Laar aan kop 2F

Laar/Weert – Elke week zijn er verrassende uitslagen in de tweede klasse F. Een aantal weken geleden had Marvilde nog een aantal verliespunten meer dan een aantal ploegen, maar na vandaag is Marvilde de koploper en alleen Blerick kan nog op gelijke hoogte komen. Dat is overigens geen garantie voor een kampioenschap, aangezien de laatste vijf wedstrijden allemaal toppers zijn voor de blauwwitters. Vandaag was Laar in Weert geen graadmeter en met vijf punten is Laar na de nederlaag de eerste ploeg die rechtstreeks gedegradeerd is.

LAAR-MAR.583aDe gehele wedstrijd was Marvilde de betere ploeg. Bijna elke aanval leverde een kans/mogelijkheid op, waarbij Rick van den Bogaard veel (schiet)kansen kreeg en uiteindelijk drie keer wist te scoren. Al in de derde minuut trok hij vanaf links naar binnen en schoot op de rand van het strafschopgebied voorlangs. Na een kwartier liet Tayfun Yilmaz de bal vallen voor Erwin Isbouts die vanaf 20 meter net naast schoot. Drie minuten later leek Marvilde op voorsprong te komen. Tommy Boogers gaf vanaf rechts voor richting de tweede paal waar Erwin Isbouts de bal met het hoofd teruglegde op Sander Bertels. Zijn inzet vanaf 10 meter werd met de voeten gestopt door doelman Steffan Stijnen. Eén minuut later was het dan toch raak. Tommy Boogers gaf de bal vanaf rechts kort op Rick van den Bogaard, die vanaf 18 meter diagonaal inschoot, 0-1. Twee minuten later stuurde Erwin Isbouts van den Bogaard diep. Vanaf de middenlijn ging hij alleen op de doelman af. Net buiten het strafschopgebied plaatste Rick de bal langs Stijnen in het verlaten doel, 0-2. Hiermee leek Marvilde op weg om een grote score te behalen. In de 26e minuut nam Erwin Isbouts een vrije trap op 23 meter. Zijn schot ging prima richting de hoek, maar doelman Stijnen wist de bal tot corner te verwerken. Deze werd genomen door Erwin en nadat de bal in eerste instantie weggewerkt was, kwam hij weer aan de linkerkant bij Isbouts in de voeten. Zijn voorzet werd bij de tweede paal overgekopt door Stijn Louwers. Kansen genoeg, maar het doelpunt viel toch aan de andere zijde!

Opeens was het namelijk Laar in de persoon van Folkert van Gansewinkel die in de 34e minuut goed doorzette in de verdediging van Marvilde en vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-2 binnenschoot. In de thuiswedstrijd was Laar teruggekomen van een 0-2 achterstand, maar vandaag kreeg Laar geen kans. In de 37e minuut nam Erwin Isbouts vanaf 23 meter een vrije trap midden voor het doel en schoot deze fantastisch via de onderkant van de lat in de kruising, 1-3. Hierna waren er in de eerste helft nog schietkansen voor Rick van den Bogaard en Tayfun Yilmaz, maar beiden werden gered door de doelman van Laar. Als Marvilde het voor elkaar zou krijgen om de tweede helft net zo te spelen als het de eerste helft had gedaan, dan zou het met een grote overwinning vertrekken uit Weert. Achteraf blijkt Marvilde hiertoe in staat te zijn geweest.

De 1-4 wordt in tweede instantie ingekopt door Tayfun Yilmaz – Foto: Ronald Otter

Al in de vierde minuut na rust werd de voorsprong uitgebreid. Tommy Boogers gaf de bal voor vanaf rechts voor en bij de tweede paal kopte Erwin Isbouts de bal terug voor het doel. Tayfun Yilmaz stond helemaal vrij bij de tweede paal. Te nonchalant kopte hij de bal in, waardoor de keeper redding kon brengen. De bal bleef echter hangen op een paar meter van het doel, toen een verdediger de bal niet goed verwerkte en dus mocht Tayfun vanaf twee meter nog een keer inkoppen, 1-4. Twee minuten later speelde Laar de bal aan de linkerkant diep op Jesse Durret. Op de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal perfect over Sten Otter in de verre hoek, 2-4. Een kwartier later kreeg Nick Stroek nog een goede kopkans, maar mede door een nuttig duwtje van Vincent Bartholomeus kopte hij de bal van dichtbij over.

In de 72e minuut mochten drie spelers van Marvilde op de laatste man van Laar afgaan, maar de bal werd slecht afgespeeld, waardoor dit geen doelpunt opleverde. Een kwartier voor het einde schoot Rick van den Bogaard nog een keer snoeihard op doel. Met de voeten blokte keeper Stijnen de bal, waardoor die op ruim 20 meter bij Ties Bazelmans terecht kwam. Zijn schot ging net naast. In de 82e minuut gooide Erwin Isbouts de bal aan de linkerkant in. Hij kreeg de bal terug en plaatste deze op Tayfun Yilmaz. Op de rand van het strafschopgebied draaide Tayfun goed weg en vanaf de achterlijn gaf hij de bal terug op Rick van den Bogaard. Op de rand van het strafschopgebied schoot Rick de bal strak in de verre kruising, 2-5. Nadat Gijs Kiebert drie minuten voor het einde een voorzet van Erwin Isbouts vanaf links op vijf meter overtikte zorgde Vincent Bartholomeus in de 89e inuut voor het slotakkoord. Een corner vanaf rechts van Erwin Isbouts werd bij de tweede paal richting de andere paal gekopt door Tommy van de Wiel. Hier werd de inzet van Gijs Kiebert door een verdediger van Laar met de handen tegengehouden, maar toen de scheidsrechter niet floot voor een strafschop schoot Vincent de bal hard in het doel, 2-6. Een dik verdiende, ruime, overwinning tegen de minste ploeg in deze competitie.