vrijdag 19 april 2024
Wouter van Vark wordt op zijn hielen gezeten door o.a. Hajema en Van Lankveld- Foto: Ronald Otter

Marvilde na winst op Sparta’25 koploper in 2e periode

Meerveldhoven – Marvilde deed goede zaken in de topper tegen Sparta’25. Beide teams stonden gelijk op een tweede plaats. Ook in de 2e periode is het spannend: Marvilde staat daarin met een iets minder doelsaldo op een tweede plaats achter EFC. Na de wedstrijd was duidelijk: Marvilde kan naar boven blijven kijken en nam in de 2e periode de koppositie over van EFC!

In de eerste 45 minuten ging de strijd redelijk gelijk op. Kansen kwamen er nauwelijks. De grootste was voor Max van den Akker die in de 19e minuut een voorzet van Mathijs de Bie bij de tweede paal hoog over schoot. In de blessuretijd vielen dan toch nog twee doelpunten. Eerst mocht Muti Nawabi een vrije trap op links nemen en op 7 meter midden voor het doel verlengde Ties Bazelmans de bal met het hoofd over de doelman. De 1-0 leek de ruststand te worden, maar meteen na het doelpunt kreeg Sparta op rechts een vrije trap. Deze vrije trap bleef hangen voor het doel en uiteindelijk kopte Joost Ankersmit de bal over doelman Sam van Rooij, 1-1.

Tien minuten na de rust kreeg Sparta een vrije trap midden voor het doel. Dit zou een kans moeten zijn voor de bezoekers, maar nadat de vrije trap in de muur geschoten was, kwam Marvilde er snel uit. Max van den Akker kwam, met een verdediger in zijn rug, voor de doelman en deze wist met de voeten redding te brengen.

Iets na het uur besliste Marvilde de wedstrijd in korte tijd. In de 61e minuut nam Robbert Born een vrije trap op rechts tegen de zijlijn. Niemand raakte de bal aan, waarna deze bij de tweede paal in de binnenkant van het zijnet viel, 2-1. In de 69e minuut viel de bal op 35 meter voor de voeten van de net ingevallen Twan Demin. Hij schoot de bal met de buitenkant van de rechter voet schitterend om de keeper heen in de hoek van het doel, 3-1. En zes minuten later stuurde Tayfun Yilmaz Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman maakte Max geen fout, 4-1.

De wedstrijd was gespeeld en Marvilde had nog verder kunnenuitlopen. Zo ging in de 80e minuut een schot van Ties Bazelmans uit een moeilijke hoek via de handen van doelman Kamiel Pennings over de achterlijn. Twee minuten later kwam Twan Demin na een passje van Salim Zeroual alleen voor de doelman, maar het wippertje over de doelman werd doorzien door de sluitpost van Sparta. Vijf minuten voor het einde deed Jeremy Raaymakers van de bezoekers van zich spreken. Eerst mocht hij aanleggen vanaf 18 meter, maar Sam van Rooij bokste de bal weg. Meteen hierna schoot Jeremy een vrije trap vanaf 20 meter op de lat.

Twee minuten voor het einde kreeg Marvilde een corner op links. Deze werd weggewerkt, maar in de rebound door Salim Zeroual ingeschoten voor de 5-1. Hierna waren er nog meerde kansen voor Marvilde. Salim Zeroual alleen naar het doel, passje breed op Max van den Akker te slap en de aanval hierna het omgekeerde. Max vanaf links en voorzet te onnauwkeurig voor Salim. Beide keren was de verdediging van Sparta nergens te bekennen. In de laatste minuut mocht Ties Bazelmans nog uithalen alleen voor de doelman, maar hij schoot over.

Marvilde blijft door de winst op een 2e plaats staan (op 5 punten van EFC) en volgende week heeft Marvilde thuis tegen Hilvaria de kans om de 2e periode te winnen.

44. Bazelmans 1-0, 45. Ankersmit 1-1; 61. R. Born, 69. Demin 3-1, 75. v.d. Akker 4-1, Zeroual 5-1

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, M. v. Doorn, R. Born, Yilmaz (78. v.d. Weijer); Muti Nawabi (68, Demin), d. Matter, Bazelmans; d. Bie (61. C. v. Doorn), Zeroual, v.d. Akker
Sparta’25: Pennings; Ankersmit, Biemans, Cleutjens, Ron Brouwers, Klaassen, Koot, v. Lankveld, Hajema, Rene Brouwers, Raaijmakers