woensdag 24 april 2024
Marvilde-aanvoerder Stijn Louwers in actie - Foto: Ronald Otter

Marvilde grijpt laatste strohalm

Tilburg – Vorig seizoen was de competitie erg spannend in de strijd voor het kampioenschap, waarin Marvilde uiteindelijk boven kwam drijven als beste. Dit seizoen is het juist vanaf plek vier dat iedereen in theorie nog in aanmerking komt voor nacompetitie voor degradatie. Na de overwinning van vandaag van Marvilde bij SC ’t Zand heeft ook Marvilde weer een kans om de nacompetitie te bereiken.

De eerste grote kans was voor ’t Zand. Yannick Burleson ging in de 3e minuut alleen richting Richard Prinsen. Zoals de laatste weken al vaker was Richard de sterkste in deze 1-op-1. In de 9e minuut gaf Luc Martens de bal vanaf de middenlijn op rechts naar Wouter van Vark, die een lange bal gaf op links op Rick van den Bogaard. Op 23 meter kwam Rick naar binnen en schoot de bal in de verre hoek, 0-1. Twee minuten later speelde Rick midden voor het doel twee tegenspelers uit en kwam net binnen het strafschopgebied voor de doelman uit. Hij schoot hard, maar keeper Wouter Kogels stopte de bal.

Hierna waren er een aantal kansen voor ’t Zand, waarna de gelijkmaker in de 19e minuut geen verrassing meer was. Een corner vanaf links bleef midden voor het doel op vijf meter liggen. Serhan Eyupoglu was er als eerste bij en tikte de 1-1 in het doel. Na ruim een half uur mocht Muti Nawabi een vrije trap nemen op 20 meter. Hij schoot de bal op de onderkant van de linker kruising, waarna Rick van den Bogaard de bal voor het doel langs schoot. De directe uitval van ’t Zand kwam op links bij Daan van Hal trecht die de bal voor gaf, waarna Kevin van Assouw bij de tweede paal geen moeite had om de bal in het lege doel te tikken, 2-1. De kans van Marvilde was groot, maar een paar tellen later stond het op achterstand. Tien minuten voor rust gaf Marvilde nog een grote kans aan ’t Zand. Een vrije trap vanaf links van Daan van Hal zette drie spelers van de thuisploeg helemaal vrij voor Richard Prinsen. Eyupoglu probeerde te scoren met de borst, maar de bal viel in de handen van Richard Prinsen.

Twee minuten na de rust mocht Tresor Mbiavanga vanaf de linkerkant naar binnen snijden. Alleen voor Richard Prinsen schoot hij de bal in het zijnet. Eén minuut later gaf Ties Bazelmans de bal vanaf links mee met Danny Das. Op 23 meter midden voor het doel schoot Danny op doel. Doelman Kogels kon er nog net bij met de vingertoppen. Tien minuten na de rust gebeurde er veel. Marvilde nam een aanval van ’t Zand over, maar Stijn Louwers vond dat er een overtreding gemaakt werd. Hij zei hier iets van, maar de scheidsrechter dacht hier anders over en gaf ’t Zand een indirecte vrije trap net binnen het strafschopgebied. Die werd in de muur geschoten, nadat deze eerst opnieuw genomen moest worden na te vroeg uitlopen van Rick van den Bogaard (gele kaart). De eerste actie hierna werd er al dan niet een overtreding gemaakt door Muti Nawabi. Muti reageerde hierop en kreeg geel. Volgens de scheidsrechter klapte Muti hierna, waarna hij meteen zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Marvilde moest dus nog iets meer dan een half uur met 10 man verder.

Het vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd leek ver weg, maar een kwartier voor het einde draaide dit ineens om. Ties Bazelmans gaf de bal aan de linkerkant langs de lijn op Rick van den Bogaard. Rick gaf voor op Tommy Boogers die op zijn beurt de bal weer aan Ties gaf. Op 7 meter tikte Ties de bal in de korte hoek, 2-2. Twee minuten later gaf Luc Martens zijn zoveelste knappe lange bal. Deze viel over de verdediging bij Tommy Boogers, maar een verdediger was hem te vlug af. Op een paar meter van het doel dacht deze verdediger rustig uit te kunnen verdedigen, maar Tommy pakte hem de bal af en gaf deze op Danny Das, die ook weer op 7 meter de bal onder de doelman door schoot, 2-3.

Vijf minuten voor het einde schoot Rudy Pelhan vanaf de rechterkant richting de verre kruising, maar Richard Prinsen redde prachtig, waarna Stijn Louwers de bal weg kon werken. In blessuretijd mochten Danny Das en Rick van den Bogaard nog alleen voor de doelman van ’t Zand opduiken, maar beide konden niet tot scoren komen. De doelman redde de inzet van Danny en Rick schoot hoog over.

Marvilde hield dus stand in Tilburg en heeft nu ineens weer kansen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Volgende week komt AWC uit Wijchen naar Meerveldhoven. AWC staat zes punten boven Marvilde op een nacompetitie plaats, maar staat ook hoog in de stand van de derde periode. Marvilde zal dus niets gratis krijgen.

9. v.d. Bogaard 0-1, 19. Eyupoglu 1-1, 32. v. Assouw 2-1; 75. Bazelmans 2-2, 77. Das 2-3