Marvilde onderuit tegen hekkensluiter Blerick

Blerick – Na de jammerlijke, maar terechte, nederlaag tegen Uno Animo in de halve finale van de beker, stond vandaag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Blerick op het programma. De thuiswedstrijd was al erg lastig geweest en werd pas in de blessuretijd gewonnen. Vandaag was het niet minder lastig. Eigenlijk ging alles fout wat er fout kon gaan en na 11 minuten was de eindstand al (bijna) bereikt. Marvilde had hierna wel een groot veldoverwicht, maar kon zich nauwelijks kansen uitspelen.

De eerste 20 minuten waren van 2 kanten erg onrustig. Dit leverde ook de eerste twee doelpunten op. Een verkeerde terugspeelbal in de verdediging van Blerick gaf Max van de Gevel de kans om de 0-1 in te schieten in de 5e minuut. Eén minuut later gaf de verdediging van Marvilde dat cadeautje op dezelfde manier terug: een slechte terugspeelbal werd onderschept door Abderrahim Boulhri. Hij omspeelde Jeroen Keeris en plaatste de bal in het doel, 1-1. In de 11e minuut kreeg Blerick een vrije trap midden voor het doel op ongeveer 23 meter. Deze werd door Boulhri heel mooi in de kruising geschoten, 2-1. Tot aan de rust kregen beide teams de nodige kansen, maar gescoord werd er niet.

De gehele 2e helft was eenrichtingsverkeer richting het doel van Blerick. Dit leverde echter nauwelijks grote kansen op. De meeste opwinding vond in de 62e minuut plaats. De tweevoudige doelpuntenmaker van Blerick had al een gele kaart gehad voor shirtje trekken. Hierna maakte hij nog een forse overtreding en daarna maakte hij nog een overtreding voor shirtje trekken. Dat mocht blijkbaar allemaal, want de scheidsrechter gaf geen tweede gele kaart. Omdat dit nogal wat opwinding opleverde staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor een paar minuten. Het spelbeeld bleef hetzelfde, waarbij Marvilde steeds meer spelers naar voren stuurde. Die aanvallende strijdwijze gaf Blerick zoveel ruimte dat ze in de blessuretijd ook nog de 3-1 konden scoren. Neke Driessen gaf de bal voor vanaf rechts. Bij de tweede paal kopte Jeffrey Bömers de bal weer voor het doel waar Youssef Bahari de 3-1 inkopte.

5. v.d. Gevel 0-1, 6. Boulhri 1-1, 11. Boulhri 2-1, 90+1. Bahari 3-1

Marvilde: Keeris; Cools (35. v. Vark), Vroomen, v.d. Wiel, Maessen; Bazelmans, Kiebert (46. Boogers), Bertels; v.d. Gevel, Nawabi, Yilmaz