dinsdag 19 maart 2024
Vreugde in het overvolle Eerselse strafschopgebied na de gelijkmaker van Danny Das (links) - Foto: Ruud Bertels

Marvilde op de valreep naast EFC

Meerveldhoven – Vorige week speelde Marvilde tegen RKSV Heeze ongeïnspireerd en daardoor leek de inzet ondermaats. Dat zal ongetwijfeld niet het geval geweest zijn, maar vandaag bewees Marvilde dat je met een grote inzet terug kunt komen in de wedstrijd. EFC was in de eerste helft beter dan Marvilde, maar in de tweede helft trok Marvilde de stand recht op basis van inzet. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de laatste seconde van de wedstrijd en dat was extra lekker.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen vrijdag overleden Leo van Gerwen. Leo is 85 jaar geworden, was 52 jaar lid van Marvilde en heeft vele vrijwilligersfuncties bekleed. Daarnaast stond deze wedstrijd in het teken van de meervoudig gehandicapte Myron, neef van Tommy van de Wiel. De opbrengst van de entree, de balverloting, een bijdrage van de selectiespelers en een extra bijdrage van Marvilde zorgden voor het mooie bedrag van € 500. Dit bedrag werd na de wedstrijd overhandigd aan de vader van Myron, waarmee de aanschaf van een auto voor het vervoer van Myron weer iets dichterbij gekomen is.

De wedstrijd had twee gezichten. EFC was heer en meester in de eerste helft. In de eerste 10 minuten hadden zowel Stijn Louwers als Tommy van de Wiel al een inzet voor de doellijn weg moeten halen. In de 8e minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Samim Yusofi op rechts werd kort naar het midden gegeven. Op de as van het veld volgde een matig schot, maar door de benen van een verdediger van Marvilde kwam de bal in de voeten van EFC-aanvoerder, Jan van Heukelom. Hij had geen moeite om op 7 meter van het doel de bal in te schieten, 0-1.

Na 24 minuten mocht, na een overtreding op de middenlijn op Sander Bertels (waarvoor niet gefloten werd), Yusofi richting het Marvilde doel gaan. Hij schoot vanaf 16 meter net naast. De grootste kans van Marvilde kwam pas in de 36e minuut. Tayfun Yilmaz gaf voor vanaf links en midden voor het doel raakte Danny Das de bal wel, maar niet voldoende. Vijf minuten voor de rust schoot Max van Limpt de bal vanaf links in het strafschopgebied in het zijnet. In de laatste minuut leek EFC de wedstrijd voortijdig te beslissen. Yusofi haalde op links de achterlijn. Zijn voorzet werd bij de eerste paal binnengelopen door Rob Verstappen, 0-2.

De tweede helft begon meteen weer met een kans voor EFC. Max van Limpt zette vanaf rechts voor. Jeroen Keeris kon de bal tegenhouden, maar niet vasthouden. Stijn Louwers kon de bal nog net wegwerken. Vanaf dat moment werd Marvilde steeds sterker. In de 68e minuut kwam een voorzet vanaf rechts bij Max van de Gevel. Hij draaide goed weg, maar zijn schot werd gered door Koen Wouters. Vijf minuten later een identieke situatie. Tayfun Yilmaz gaf voor en Max van de Gevel draaide weg bij zijn tegenstander. Deze keer verdween zijn inzet wèl in het doel, 1-2.

Tien minuten voor het einde kwam EFC er nog een keer uit. Joni Hooyen gaf de bal op 25 meter aan de rechterkant breed op Max van Limpt. Zijn schot werd met de vingertoppen door Jeroen Keeris uit het doel gehouden. Door de druk van Marvilde ging EFC steeds zenuwachtiger spelen. In de 86e minuut ging een schot van Sander Bertels op 18 meter net naast, maar uiteindelijk kwam de ontlading nog in de allerlaatste seconde. Marvilde kreeg meerdere corners te nemen, maar de bal viel telkens niet goed. Zelfs de aanwezigheid van de 2.04 meter lange doelman van Marvilde leverde niet het gewenste resultaat op. Tot die laatste seconde. Muti Nawabi nam een corner vanaf links en Danny Das kopte de bal perfect in de benedenhoek, 2-2. Na de aftrap werd meteen afgefloten door scheidsrechter Eijgelsheim uit Oirschot.

8. v. Heukelom 0-1, 44. Verstappen; 73. v.d. Gevel 1-2, 90+1. Das 2-2

Marvilde: Keeris; v. Vark, v.d. Wiel, Louwers, Maessen; Das, Cools, Nawabi, Bertels; v.d. Gevel, Yilmaz