donderdag 25 april 2024
Tommy Boogers (rugnummer 18) heeft de 2-2 in de maak - Foto: Ruud Bertels

Marvilde op valreep naast FC Eindhoven AV

Eindhoven – Na de nederlaag tegen Beerse Boys en het Carnavalsweekend mocht Marvilde op bezoek bij FC Eindhoven AV in het grote Jan Louwers stadion van Eindhoven BVO). Zonder Ties Bazelmans en Max van de Gevel (beiden op vakantie) en Danny Das (ziek) leek het een lastige wedstrijd te worden tegen een sterk Eindhoven, maar ook de thuisploeg miste veel spelers. Het werd een levendige wedstrijd, waarin Marvilde drie keer op achterstand kwam en uiteindelijk in de 93e minuut voor de derde keer op gelijke hoogte kwam.

Eindhoven begon sterk en kreeg in de 4e minuut de eerste grote kans. Ferd Pasaribu gaf de bal voor vanaf rechts en Nick van de Berk kopte de bal bij de eerste paal in. Met de vingertoppen wist Jeroen Keeris de bal te verlengen tot tegen de tweede paal. In de 7e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Bas de Haas gaf voor vanaf rechts en bij de tweede paal kon Ferd Pasaribu de bal inschieten. Jeroen Keeris bracht redding, maar de bal kwam opnieuw bij Pasaribu terecht. Hij speelde de bal terug op Gino de Wijs die de bal in het doel schoot, 1-0. Marvilde herstelde zich prima en al in de 10 minuut kwam het op gelijke hoogte. Een lange bal werd op de rand van het strafschopgebied door Muti Nawabi met het hoofd knap klaargelegd voor Tommy Boogers, die de bal in de lange hoek achter doelman Tom Muyters schoot, 1-1.

Weer vijf minuten later kwam FC Eindhoven voor de tweede keer op voorsprong. Nick van de Berk schoot vanaf 25 meter en Jeroen Keeris kon de bal niet vasthouden. Richard Looijmans was er als de kippen bij om de 2-1 in te tikken. In de 20e minuut ging Nick van de Berk diep, maar gelukkig was Jeroen Keeris op de rand van het strafschopgebied net eerder bij de bal en kon deze wegstompen. Drie minuten later leek Marvilde de stand weer gelijk te trekken. Een corner van Muti Nawabi vanaf links werd bij de eerste paal ingekopt door Stijn Louwers, maar kwam tegen de achterste paal en viel zo in de handen van de doelman. Na een half uur was het weer Tommy Boogers die een voorzet vanaf rechts van dichtbij in het doel tikte, 2-2. Uiteindelijk had Marvilde zich dus goed hersteld na het sterke begin van Eindhoven.

In de tweede helft had Marvilde het duel aanvankelijk onder controle. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van Eindhoven af, maar dat maakt het zo mogelijk nog gevaarlijker. De snelle aanvallen van Eindhoven komen meestal goed uit de verf bij ruimte achter de verdediging. In de 53e minuut werd er aan de rechterkant een overtreding begaan op Tommy Boogers op 7 meter van de achterlijn. Muti Nawabi nam de vrije schop, en nadat de bal weggekopt was mocht Luc Martens uithalen vanaf 8 meter. Zijn schot strandde in de vele benen die voor het doel stonden. Het gevaar van de thuisclub bleek weer eens na een uur. Gino de Wijs gaf de bal voor vanaf links en Rowan van Rooij tikte bij de tweede paal de 3-2 in het doel.

Een kwartier voor het einde leek Ferd Pasaribu de wedstrijd te beslissen. Hij omspeelde Jeroen Keeris en schoot van dichtbij op doel. Gelukkig wist Tommy van de Wiel met een sliding de bal nog van de lijn te halen. Vanaf de 86e minuut, Marvilde had Stijn Louwers mee in de aanval gestuurd en ook Gijs Kiebert was nog in de plaats van verdediger Michael Maessen in de spits gekomen, kreeg Marvilde meerdere grote kansen. Eerst was het Stijn Louwers die bij een voorzet vanaf links van Muti Nawabi volledig vrij op 7 meter in kon koppen. Hij timede niet goed, waardoor hij de bal niet goed raakte, waarna deze over het doel ging. Twee minuten later een identieke situatie. Weer een voorzet van Muti Nawabi en deze keer kopte Tommy van de Wiel van dichtbij naast het doel. In de 90e minuut schoot Gijs Kiebert na een scrimmage vanaf vijf meter op het doel. Tom Muyters kon de bal uit de hoek plukken. De wedstrijd leek verloren te gaan, totdat Tommy van de Wiel een vrije trap van eigen helft naar voren schoot. De bal werd weggekopt, maar kwam bij Stijn Louwers terecht op 20 meter. Stijn pakte de bal ineens op zijn schoen en schoot de bal snoeihard in het dak van het doel, 3-3.

7. de Wijs 1-0, 10. Boogers 1-1, 15. Looijmans 2-1, 30. Boogers 2-2, 60. v. Rooij 3-2, 90+3. Louwers 3-3

Marvilde: Keeris; Maessen (86. Kiebert), Louwers, v.d Wiel, v. Vark; Bertels, Martens (78. v.d. Wijer), Cools; Nawabi, Yilmaz, Boogers