donderdag 25 april 2024

Marvilde redelijk simpel langs 1e klasser Veritas

Neeritter – Veel trainers zien poulewedstrijden in de beker slechts als voorbereidingswedstrijden op het nieuwe seizoen. Maar de beker kan ook tot mooie dingen leiden, wat Marvilde 2 jaar geleden ondervond toen de halve finale plaatsing voor de KNVB Beker betekende. In dat jaar was ook Veritas in Neeritter de 1e tegenstander en won Marvilde in de laatste minuten met 0-1. In de poule speelde Marvilde vandaag opnieuw bij de nu 1e klasser Veritas. Deze keer was Marvilde duidelijk beter/slimmer/feller dan Veritas al viel de uitslag met 1-2 nog laag uit.

Al na 2 minuten kwam een ingooi van Twan Demin op 11 meter bij Max van den Akker terecht. Zijn inzet werd uit de rechter beneden hoek getikt door de doelman. Marvilde kreeg meteen 4 corners, maar gescoord werd er niet. Hierna was er lange tijd vooral veel middenveld spel. Geen van de teams kreeg grote kansen. In de 38e minuut was er een schot van Folkert van Gansewinkel van Veritas op 20 meter. Sam van Rooij had een mooie duik in huis om de bal weg te boksen. De tegenaanval kwam bij Max van den Akker terecht op links. Hij werd met een overtreding gestuit net over de middenlijn (geel Tim Dierx). Deze vrije trap leverde een corner op, die vanaf de rechterkant genomen werd door Robbert Born. Voorbij de 2e paal werkte Mathijs de Bie de bal weer voor het doel waar Gerrit Breton de bal het laatste zetje gaf, 0-1.

In de 2e helft volgde snel de verdubbeling van de score (47e minuut). Marvilde voetbalde in de verdediging onder de druk van Veritas uit, waarbij Robbert Born de bal over de as op Muti Nawabi speelde. Muti gaf de bal diep op Max van den Akker (assistent vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen). Max sneed vanaf links naar binnen en tikte de bal voorbij de uitkomende keeper, 0-2. Vijf minuten later was er een identieke situatie, maar nu floot de scheidsrechter (onterecht) wel voor het vlagsignaal van de assistent.

Hierna mocht Veritas de bal hebben, maar kwam nauwelijks tot gevaarlijke momenten, of Marvilde speelde achterin rustig de bal rond tot het de aanval op kon zoeken. In de 84e minuut maakte Tim Dierx (eerder al geel gehad) op het middenveld een onbesuisde overtreding op Muti Nawabi. De scheidsrechter kon niet anders dan hem een direct rode kaart te geven. Raar maar waar veerde de thuisclub hierna nog op, mede door nonchalance van Marvilde. In de 89e minuut leverde dit een diepe bal over de verdediging van Marvilde op die met een mooie lob over de uitkomende Sam van Rooij verzilverd werd door Sjoerd Zuthof, 1-2. Veritas zette nog een keer aan en kwam in de laatste minuut nog dicht bij de gelijkmaker. Sam van Rooij bracht redding en de tegenaanval leverde een vrije doortocht op voor Max van den Akker. Zijn inzet werd gered door de doelman.

Een goed begin van het officiële deel van de voorbereiding. Volgende week komt 2e klasser Caesar uit het Limburgse Beek op bezoek in Meerveldhoven.

38. Breton 0-1; 47. v.d. Akker 0-2, 89. Zuthof 1-2

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, Breton, C. v. Doorn (60. d. Matter); M. v. Doorn, v.d. Weijer (60. Zeroual)), Demin; v.d. Akker, Muti Nawabi, d. Bie (68. Yilmaz)
Veritas: Linssen, Dierx, Gijsen, Vries, Geurts, Beurskens, Bastiaans (v. Loon), v. Gansewinkel, Zuthof, Hendriks (Geeraths (Timmermans)), Peeters