woensdag 24 april 2024
Een goed ingezette sliding van Stijn Louwers voorkomt een RPC-aanval - Foto: Ronald Otter

Marvilde tegen RPC verdiende geen winnaar

Meerveldhoven – De eerste periode vordert al flink en vandaag had Marvilde de mogelijkheid om de laatste wedstrijd in die periode (tegen Someren) tot finale te maken. Het liep allemaal net iets anders. Marvilde en RPC speelden een moeizame wedstrijd (0-0) en Someren won van EFC (1-0). Hiermee heeft Someren die eerste prijs van het seizoen al vóór de laatste wedstrijd gewonnen. Marvilde volgt op de 2e plaats op vijf punten.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd tegen RPC waren de bezoekers de betere. Buiten een gevaarlijk goede sliding van Tommy van de Wiel, in de 3e minuut binnen het strafschopgebied, creëerde RPC echter geen enkele kans. In die periode was de grootste mogelijkheid misschien nog wel voor Marvilde. Tayfun Yilmaz draaide goed weg op links en gaf de bal uiteindelijk mee met Danny Das. Die speelde zich goed vrij, maar kwam op 11 meter net niet tot een schot. De grootste kans in de eerste helft kreeg Sander Bertels in de 24e minuut. Wouter van Vark kwam met een prima actie vanaf de rechterkant naar binnen. Net binnen het strafschopgebied gaf hij de bal voor, die uiteindelijk bij Sander Bertels op 16 meter terecht kwam. Zijn geplaatste bal eindigde tegen de paal. Net voor de rust nam Luc Martens op rechts een vrije trap die slecht weggewerkt werd door RPC. Stijn Louwers mocht hierdoor op 12 meter schieten, maar hij schoot hoog over.

De tweede helft begon nog redelijk voor Marvilde, met een aantal corners achter elkaar rond de 50e minuut. Uit een goede voorzet van Gijs Kiebert schampte Max v.d. Gevel rechts voor het doel slechts de bal, waardoor die naast ging. Daarna zakte de wedstrijd naar een bedroevend niveau. Er werden geen kansen uitgespeeld en dus eindigde de wedstrijd uiteindelijk zonder doelpunten. Enige pluspunt voor Marvilde is dat, door de nederlaag van EFC, één plek winst geboekt wordt, zodat de blauwwitters naar een 2e plaats klimmen.

Marvilde: Keeris; Maessen, Louwers, v.d. Wiel, v. Vark; Kiebert, Bertels, Martens (64. Bazelmans), Das, v.d. Gevel (70. Nawabi), Yilmaz
RPC: Verhoeven; Flanagan (79. Sonntag), Erens, J. v.d. Steen, v. Vlerken, Ackermans, E. v.d. Steen, Wijnen, Kirubel, Strijbosch, Visscher