Marvilde stond regelmatig onder druk tegen EFC . Robbert Born voorkomt hier onheil - Foto: Carla van Moll

Marvilde speelt doelpuntrijk gelijk tegen EFC

Meerveldhoven – Het was nazomeren voor de toeschouwers op Sportpark Jongelingsveld. Onder een stralend zonnetje kregen ze een wedstrijd op hoog tempo te zien. Er vielen ook de nodige doelpunten, waarbij uieindelijk beide ploegen een puntje pakten. Hiermee was Marvilde het meest blij, want EFC was over het geheel de betere ploeg.

Al in de 2e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Robbert Born nam een corner op rechts en Twan Demin kopte de bal bij de eerste paal in het doel, 1-0. Daarna was het vooral EFC dat in de aanval was. In de 6e minuut kwam Jesse van Gerwen enigszins gelukkig in balbezit net binnen het strafschopgebied. Zijn inzet werd met de voeten gestopt door Sam van Rooij. Het zou niet de laatste redding van Sam zijn. Twee minuten later kwamen drie Marvilde-verdedigers te kort om de bal te onderscheppen na een voorzet van rechts. Zo kwam de bal bij Bram Jansen die diagonaal voor het doel langs schoot. In de 33e minuut schoot Max van Limpt vanaf de rand van het strafschopgebied, Sam van Rooij bokste de bal weg. Net voor de rust moest Sam weer twee keer achter elkaar reddend optreden, waarbij de rebound van Samim Yusofi vanaf een paar meter het gevaarlijkst was.

In de tweede helft scoorde EFC net zo snel als Marvilde in de eerste helft. In de 47e minuut kwam een vloeiende aanval voor de voeten van Max van Limpt en die kans hoef je de goalgetter van EFC niet te geven, 1-1. Drie minuten later kwam Marvilde toch weer op voorsprong. Twan Demin gaf voor vanaf rechts en bij de tweede paal kopte Max van den Akker de 2-1 tegen de touwen. In de 54e minuut nam Yusofi de bal nonchalant op de slof vanaf 25 meter, waarna de bal via de bovenkant van de lat over ging. Weer vier minuten later mocht Gijs Wuijts veel te vrij aanleggen vanaf 18 meter. Zijn schot was niet hard, maar erg precies langs de paal, 2-2.

Op driekwart van de wedstrijd mocht Gijs Wuijts aan de linkerkant in het strafschopgebied 2 keer aanleggen. De eerste keer redde, maar de rebound kwam tegen de arm van een verdediger, waardoor Jesse van Gerwen een strafschop mocht nemen. Hij stuurde Sam van Rooij vakkundig de verkeerde hoek in, 2-3. Een kwartier voor het einde was het weer Wuijts die over de achterlijn richting het doel ging. Zijn voorzet kwam bij Max van Limpt terecht die Sam van Rooij op zijn weg vond.

Marvilde leek na deze zware wedstrijd niet meer de kracht te hebben om nog terug te komen, maar de laatste minuten veerde de thuisploeg toch nog een keer op. In de 84e minuut speelde Jelle Born de bal op Ferry Aerts. In het strafschopgebied werd hij gehaakt door Tim de Bie. Max van den Akker schoot de toegekende strafschop snoeihard in, 3-3. Gezien de kansen had EFC zeker meer verdiend, maar uiteindelijk moeten beide trainers genoegen nemen met deze puntendeling.

2. Demin 1-0; 47. v. Limpt 1-1, 50. v.d. Akker 2-1, 58. Wuijts 2-2, 67. v. Gerwen 2-3 (str), 84. v.d. Akker 3-3 (str)

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, Breton (76. Aerts), R. Born, d. Matter; Demin, M. v. Doorn, Zeroual (61. J. Born); d. Bie (43. Yilmaz), Nawabi, v.d. Akker
EFC: Theuws; d. Bie, v. Gerwen, Steevens, v. Sambeeck; Thijssen, Jansen (76. Dahir), Hooijen; v. Limpt, Wuijts, Yusofi (68. Strijbosch)