vrijdag 19 april 2024
Max vd Gevel kopt hoog boven de NWC-defensie de 1-1 in - Foto: Ruud Bertels

Marvilde te laat wakker tegen NWC

Meerveldhoven – Na de mooie 5-2 winst op een zwak Wilhelmina Boys kwam vandaag een andere ploeg uit de degradatiezone naar Meerveldhoven, NWC uit Asten. De heenwedstrijd in Asten werd door Marvilde moeizaam met 0-1 gewonnen. Die wedstrijd was van beide kanten niet goed en vandaag was het niet veel beter, waarbij NWC het eerste uur duidelijk de betere was. Toen NWC uiteindelijk op voorsprong kwam gooide Marvilde meer vuur in het spel om toch nog tot een overwinning te komen. Dat leek ook te gebeuren, maar met een counter een paar minuten voor het einde pakten de gasten toch de volle buit.

De eerste grote kans was na 4 minuten voor Marvilde. Muti Nawabi nam op links een vrije trap die door Tommy van de Wiel ingekopt leek te worden. De bal ging echter voor het doel langs. Hierna ging er veel mis bij Marvilde en kreeg NWC meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar scoren is een probleem voor de Astenaren. In de 6e minuut kwam Sander van den Eijnden vanaf links alleen voor Jeroen Keeris. Jeroen was met de benen de winnaar. Twee minuten later mocht Jeroen van Deursen hetzelfde vanaf rechts proberen, maar ook nu was de Marvilde doelman de winnaar. Na 24 minuten weer een grote kans voor de bezoekers. Douwe Hurkmans ging diep op links en trok de bal terug op Sam Ockers. Helemaal vrij wilde hij de bal met binnenkant voet in het doel schieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze voor het doel langs ging. Verder leverde de eerste helft geen noemenswaardige feiten meer op.

De tweede helft verliep aanvankelijk zoals de eerste geëindigd was. Een half uur voor het einde werd de strijd dan toch geopend. Sam Ockers werd neergelegd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf voordeel, omdat een speler van NWC helemaal vrij kwam voor een leeg doel. Toch wist deze speler het doel te missen en dus besliste de scheidsrechter dat het geen voordeel was. De penalty werd via binnenkant paal ingeschoten door Jeroen van Deursen, 0-1.

Eindelijk werd Marvilde wakker en NWC werd steeds meer onder druk gezet. In de 69e minuut gaf Tommy Boogers de bal voor vanaf links. Bij de tweede paal kopte Steven Cools in en op de lijn wist Timo Janssen redding te brengen door de bal over te koppen. Drie minuten later zette Tayfun Yilmaz goed door aan de rechterkant. Op de achterlijn gaf hij de bal naar achter. Max van de Gevel raakte de bal niet goed op 5 meter, waardoor de doelman de bal op kon rapen.

Tien minuten voor het einde kwam Marvilde dan toch op gelijke hoogte. Een corner vanaf rechts van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal perfect in de kruising gekopt door Max van de Gevel, 1-1. Marvilde leek door te drukken en gooide alles naar voren. Dat werd uiteindelijk de inleiding tot de nederlaag. Een corner vanaf rechts werd uitverdedigd en door Sander Bertels ingeschoten op 23 meter. De bal leek met de armen geblokt te worden door een verdediger van NWC, maar het spel ging door en deze counter kwam bij Jeroen van Deursen terecht die alleen voor Jeroen Keeris geen fout maakte en voor de 1-2 zorgde. In de blessuretijd ging de keeper van Marvilde nog mee naar voren. Hij was zelfs nog in staat om de bal in te koppen, maar zijn inzet ging net over de lat.

NWC heeft vandaag verdiend gewonnen bij Marvilde. De bezoekers waren feller en bij Marvilde lukte weinig. Na de 0-1 leek alles goed te komen, maar dat zou niet verdiend geweest zijn.

60. v. Deursen 0-1 (str), 79. v.d. Gevel 1-1, 87. v. Deursen 1-2

Marvilde: Keeris; v. Vark, Vroomen, v.d. Wiel, Maessen; Boogers, Cools, Bertels; Nawabi (61. v.d. Gevel), Yilmaz
NWC: Vaas; Henst, Leenen, Bosch (46. Peters), v.d. Eijnde, v. Deursen (90. v. Heugten), Ockers, M. Janssen, T. Janssen, v. Brussel, Hurkmans