Drukte in het Limburgse strafschopgebied - Foto: Ruud Bertels

Marvilde uitgespeeld na verlies van Sparta’18

Meerveldhoven – De wedstrijd van vandaag was voor Marvilde de laatste strohalm om nog iets te kunnen behalen in deze competitie. De wedstrijd ging met 0-1 verloren tegen Sparta’18 uit Sevenum en daarmee is de competitie dus voorbij voor Marvilde. De laatste twee wedstrijden (uit RKVVO en thuis Eindhoven av) zullen voor spek en bonen gespeeld gaan worden. Vandaag wilde Sparta vooral achterover hangen en Marvilde het spel laten maken. Met counters wilden de bezoekers uit Sevenum tot resultaat komen en dat lukte met één geslaagde counter, 0-1.

In de 5e minuut kreeg Sparta een grote kans. Na een inzet vanaf rechts van Jeroen Smits, die gered werd door Jeroen Keeris, mocht Bram Wijnhoven vanaf de rand van het strafschopgebied de rebound inschieten. Hij schoot op de binnenkant van de paal en via de andere kant van het doel ging de bal voorlangs. De rest van de eerste helft had Marvilde een veldoverwicht, maar kansen kwamen er niet. In de blessuretijd mocht Muti Nawabi nog twee corners nemen vanaf rechts. De eerste werd voorbij de tweede paal ingekopt door Tommie van de Wiel. De keeper redde, waarna Sander Bertels op 16 meter de rebound in mocht schieten. Midden door het doel en recht op de keeper wist de doelman de bal met de vuisten over de lat te stompen. Deze nieuwe corner kwam weer voorbij de tweede paal terecht waar Stijn Louwers de bal diagonaal over de kruising kopte.

In de tweede helft eenzelfde beeld. De grootste kans was in de 63e minuut voor Ties Bazelmans. Hij ging diep op rechts en was eerder bij de bal dan de doelman. Zijn inzet ging echter in het zijnet. Uiteindelijk viel de beslissing in de 72e minuut. Bart Schouten zette goed door op rechts en kwam alleen voor Jeroen Keeris uit. Hij schoot de bal in de lange hoek voor de 0-1. Marvilde probeerde het hierna wel, maar kon geen kansen creëren tegen de sterke verdediging van Sparta’18.

72. Schouten 0-1

Marvilde: Keeris; v. Vark, Louwers, v.d. Wiel, Vroomen; Bertels, Cools, Boogers; Nawabi, Bazelmans, Yilmaz