zaterdag 20 april 2024

Marvilde verliest nipt in Mierlo Hout

Mierlo Hout – De afgelopen weken won Marvilde twee keer met 3-0, maar vandaag werd onnodig verloren bij Mierlo Hout. Marvilde speelde een prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen. Na een 2-0 achterstand kwam Marvilde sterk terug en leek de wedstrijd te winnen, maar 10 minuten voor het einde maakte Mierlo Hout de beslissende treffer, 3-2.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Mierlo Hout had iets meer de bal, maar de meeste dreiging kwam van Marvilde. Tot aan de 45e minuut kreeg de thuisploeg geen enkele kans.

Marvilde was in de 4e minuut voor het eerst gevaarlijk. Een diepe bal van Ties Bazelmans op Clint van Doorn werd door Clint teruggelegd op de rand van het strafschopgebied. Hier werd Max van den Akker gestuit, waarna de bal voor de voeten kwam van Ties Bazelmans, die uithaalde, maar hoog over het doel schoot. In de 23e minuut ging een corner van Ties Bazelmans over iedereen heen en schoot Salim Zeroual voorbij de tweede paal op doel. De doelman moest redden tot corner.

De grootste kans van de eerste helft kwam in de 35e minuut. Tayfun Yilmaz zette prima door op links en zijn voorzet leverde behoorlijk wat verwarring op voor het doel. Een paar spelers en de keeper botsten op elkaar, maar vergaten de bal. Die kwam hierdoor op 10 meter voor de voeten van Salim Zeroual. Het doel was nagenoeg leeg, maar in plaatst van ineens te schieten besloot Salim de bal aan te nemen. Die aanname was niet goed, waardoor verdedigers terug konden komen en de bal terug gelegd moest worden. Het schot van Ties Bazelmans wat hieruit ontstond werd geblokt en dus ging deze grote kans voorbij. In de 41e minuut werd een vrije trap van Mierlo Hout uit een moeilijke positie op links ineens ingeschoten, maar Sam van Rooij bokste de bal weg. Dit was het enige waar Mierlo gevaarlijk mee werd, schoten van afstand of uit een veel te moeilijke hoek. Zo viel in de 45e minuut uiteindelijk ook de 1-0. Chafik Mezziani schoot vanaf 20 meter en de bal viel zomaar in het doel.

De tweede helft begon sterk voor Marvilde. Al in de 47e minuut gaf Tayfun Yilmaz de bal voor vanaf rechts. Midden voor het doel dacht Max van den Akker de bal in te schieten, maar op dat moment kreeg hij een zetje. De scheidsrechter vond het geen strafschop. Na 10 minuten nam Robbert Born vanaf rechts een hoekschop die door de doelman gevangen werd, maar ook meteen weer losgelaten werd. Helaas reageerden de spelers van Marvilde niet snel genoeg. Net voor het uur verdubbelde de thuisploeg alsnog de voorsprong. Jasper Lalisang gaf voor vanaf rechts en Richard Rooijakkers mocht de bal van dichtbij inkoppen, 2-0.

De wedstrijd leek gespeeld, maar in vijf minuten draaide Marvilde de wedstrijd om. Een overtreding op Max van den Akker leverde in de 65e minuut een vrije trap op, op 25 meter van het doel. Robbert Born schoot deze schitterend in de kruising, 2-1. In de 69e minuut gaf Salim Zeroual op rechts een mooi balletje aan Clint van Doorn. Clint gaf voor en bij de eerste paal schoot Max van den Akker de bal hard in het doel, 2-2.

Doorzetten zou je zeggen, maar helaas gebeurde dat niet en 10 minuten voor het einde viel een voorzet van Mierlo Hout vanaf links zomaar voor de voeten van Thom Meeuwsen, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoot, 3-2. Marvilde ging aanvallend wisselen om hiermee toch nog de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet meer baten.

45. Mezziani 1-0; 58. Rooijakkers 2-0, 65. R. Born 2-1, 69. v.d. Akker 2-2, 78. Meeuwsen 3-2

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, J. Born, R. Born, v. Vark (90. v.d. Weijer); Zeroual (86. Breton), Bazelmans (86. Muti Nawabi), M. v. Doorn; Yilmaz, Demin, v.d. Akker