donderdag 28 maart 2024
Alle hens aan dek in het Marvilde strafschopgebied - Foto: Ronald Otter

Marvilde verliest onnodig van TOP

Meerveldhoven – Een overwinning kan veel doen met een team. Het zelfvertrouwen bij Marvilde was na de eerste doelpunten en de eerste overwinning van vorige week tegen MOC’17 zo groot dat men dacht ook wel te kunnen winnen van TOP uit Oss. Dit was na 90 minuten ook zeker mogelijk geweest, maar na vele kansen aan de kant van Marvilde stond TOP toch aan de goede kant van de score.

De eerste helft ging gelijk op, maar de meeste grotere kansen waren voor Marvilde. Al in de 1e minuut schoot Rick van den Bogaard op doel, maar keeper Jeffrey Vendrig wist redding te brengen. Na een kwartier gaf Gijs Kiebert de bal vanuit de verdediging diep op Rick van den Bogaard. Rick kapte naar binnen en kapte naar buiten, waarna hij in het strafschopgebied uithaalde. Dit schot ging net voorlangs. In de 24e minuut was er een eerste kans voor de bezoekers. Coen van Beljouw gaf voor vanaf rechts en bij de eerste paal kopte Armin Alibasic op doel. Via Stijn Louwers ging de bal naast het doel. De corner werd weggebokst door Sten Otter. Tien minuten voor de rust nam Murtaza Nawabi vanaf rechts een vrije trap. Bij de tweede paal mocht Gijs Kiebert vrij inkoppen, maar hij kopte recht in de handen van de doelman. Meteen daarna zette TOP een snelle aanval op, die op het laatste moment onschadelijk kon worden gemaakt door Ties Bazelmans. Vijf minuten voor de rust nam Guus Peters een vrije trap aan de rechterkant. Midden voor het doel, net voor de neus van Sten Otter tikte Aram Pusters de bal aan, waardoor Sten Otter kansloos was, 0-1.

In de tweede helft begon Marvilde weer sterk. In de 50e minuut nam Rick van den Bogaard op 23m een vrije trap die door keeper Jeffrey Vendrig uit de linker benedenhoek getikt werd. In de 54e minuut kreeg Marvilde in één aanval drie kansen. Muti Nawabi ontsnapte aan de buitenspelval, neutrale grensrechters, en schoot vanaf rechts in het strafschopgebied hard op doel. De keeper bracht redding, maar de bal kwam weer voor de voeten van Muti. Nu schoot hij hard op de paal en de terugspringende bal werd door Rick van den Bogaard op 10 meter ingeschoten. Dit ging niet hard, waardoor de keeper de bal net voor de lijn tegen kon houden. Één minuut later viel dan toch de gelijkmaker. Rick van den Bogaard gaf terug vanaf de achterlijn en Tommy Boogers tikte de bal in een leeg doel, 1-1.

Tommy Boogers scoort de verdiende gelijkmaker na een voorzet van Rick van den Bogaard - Foto: Ronald Otter
Tommy Boogers scoort de verdiende gelijkmaker na een voorzet van Rick van den Bogaard – Foto: Ronald Otter

Marvilde had vervolgens duidelijk de overhand, maar toch kwam TOP snel weer op voorsprong. De altijd betrouwbare keeper van Marvilde ging in de fout, waardoor Dennis Wijgers de 1-2 in kon schieten. In de 72e minuut leek TOP de wedstrijd te beslissen toen Thomas van Mossel een voorzet van rechts in kon tikken. Steven Cools bracht echter redding met een perfecte sliding. In de 77e minuut werd een corner vanaf links door Gijs Kiebert op 10 meter ingeschoten. Het schot was niet hard genoeg en dus een eenvoudige prooi voor de sluitpost van TOP. In de 83e minuut kreeg Marvilde de laatste, heel grote, kans. Rick van den Bogaard behandelde de bal aan de linkerkant knap. Hij gaf de bal evenwijdig aan de strafschoplijn richting de rechterkant. Midden voor het doel stapte Sander Bertels over de bal. Muti pakte de bal mee, kapte zijn tegenstander uit en stond helemaal alleen voor de doelman. De inzet werd echter gestopt door Vendrig.

In voorgaande wedstrijden kreeg Marvilde weinig kansen, vandaag waren er vele kansen, maar toch ging de overwinning naar de tegenstander. Hierdoor zakt Marvilde weer naar de laatste plaats, samen met MOC’17 en AWC (allemaal 4 punten). Volgende week zaterdag speelt Marvilde om 19:30 uur bij Dommelen in de 1e ronde (na de poulefase) van de beker. De week daarna wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Tilburg bij RKTVV.

42.    Pusters      0 – 1
55.    Boogers     1 – 1
61.    Wijgers      1 – 2

Marvilde: Otter; Bartholomeus, v.d. Wiel, Louwers, Cools; Bazelmans (71. Maessen), Kiebert, Bertels, Boogers, Nawabi, v.d. Bogaard
TOP: Vendrig; Pennings (69. v. Mossel), Pusters, v. Beljouw, Brocks, Peters, Alibasic, Wijgers (85. Verbruggen), Appeldoorn, Nzogning, Ordu